Redactia.ro
Home » Sport » Cum putea ajunge Robert Lewandowski în Liga I!

Cum putea ajunge Robert Lewandowski în Liga I!

Robert Lewandowski, transfer Dinamo, Liga I,

Anul 2020 a fost anul lui Robert Lewandowski. Atacantul polonez a câștigat cu Bayern Munchen tot ce se putea, atât pe plan intern cât și european. Puțin știu că Lewandowski ar fi putut ajunge la Dinamo.

În 2008, polonezul a fost propus la Dinamo. În acel moment alb-roșii au decis să-l transfere pe argentinianul Osvaldo Miranda, pentru că avea mai multă experiență, pentru care au plătit 1,2 milioane de euro. Atunci, polonezul, care a câștigat Liga Campionilor avea 20 de ani și juca pentru Lech Poznan. Informația a fost dezvăluită de Gabriel Glăvan, șef al departamentului de scouting de la FC Voluntari.

„În 2009 (n.r. – 2008), m-a sunat Daniel Stanciu, care era impresar. M-a întrebat dacă nu am vreun atacant pe care să i-l propun lui Dinamo. I-am spus că mă interesez, apoi i-am transmis că era disponibil un polonez, Robert Lewandowski, de la Lech Poznan. Daniel mi-a spus pe urmă că Dinamo îl consideră prea tânăr pe Lewandowski, avea nevoie de un atacant mai experimentat. Și l-a adus pe Osvaldo Miranda”, a spus Gabriel Glăvan, într-un video scurt postat pe TikTok.

Lewandowski a luat 8 titluri în Germania

Robert Lewandowski a plecat de la Lech Poznan la Borussia Dortmund pentru 4,7 milioane de euro, doi ani mai târziu. De atunci cariera sa a fost în ascensiune. Cu Dortmund și cu antrenorul Jurgen Klopp, Lewandowski a câștigat două titluri, o Cupă și o Supercupă a Germaniei. În 2014 a fost luat de Bayern Munchen, pentru care a marcat 271 de goluri în 312 meciuri. În cariera sa, polonezul a adunat opt titluri în Germania, patru Cupe ale Germeniei, cinci Supercupe ale Germaniei, Liga Campionilor sezonul trecut, o Supercupă a Europei, un titlu în Polonia, o Cupă a Poloniei și o Supercupă a Poloniei.
De asemenea în 2020, polonezul celor de la Bayern, în vârstă de 32 de ani a fost ales cel mai bun fotbalist la gala „The Best FIFA”. Ceremonia decernării premiilor Best FIFA Football Awards 2020 a avut loc la Zurich în luna decembrie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: