Redactia.ro
Home » Monden » Povestea de dragoste dintre Petre și Mioara Roman. Cum a reacționat fostul premier când a aflat de moartea mamei Oanei

Povestea de dragoste dintre Petre și Mioara Roman. Cum a reacționat fostul premier când a aflat de moartea mamei Oanei

GALERIE FOTO (5)

Vestea trecerii în neființă a doamnei Mioara Roman a adus o nouă privire asupra unei povești de dragoste care a fascinat și a îndurerat, în același timp, pe mulți. Căsătoria ei cu fostul prim-ministru al României, Petre Roman, a fost o poveste de stabilitate și dragoste care, în cele din urmă, s-a transformat într-un capitol dureros de despărțire.

Mioara și Petre Roman au format unul dintre cele mai longevive cupluri din lumea politică românească. Căsătoria lor de 34 de ani a fost privită ca un exemplu de stabilitate și devotament, inspirând mulți prin unitatea și dragostea lor.

Cea mai mare iubire în viața Mioarei Roman

Pentru Mioara Roman, Petre Roman nu a fost doar un partener de viață, ci și iubirea supremă. În ciuda unui mariaj anterior, relația cu fostul prim-ministru a fost cea care i-a umplut inima de fericire și maturitate. În ciuda aparențelor de stabilitate, povestea lor de dragoste a cunoscut un capitol dureros de despărțire în anul 2007. Motivul separării a fost apariția unei alte femei în viața lui Petre Roman, Silvia, actuala sa soție. Fostul prim-ministru a recunoscut deschis că nu Mioara Roman este vinovată pentru destrămarea căsniciei lor, ci el însuși.

El s-a îndrăgostit de Silvia și a decis să pună punct căsniciei, chiar dacă Mioara îl iubea necondiționat și spera să își petreacă întreaga viață alături de el. Chiar și după despărțire, atât Mioara, cât și Petre Roman, au rămas recunoscători pentru ceea ce au trăit împreună. Petre Roman a subliniat contribuțiile pozitive ale Mioarei Roman în viața publică și privată, evidențiindu-i caracterul altruist și intelectual.

„Îmi pare foarte rău, îmi pare foarte rău că s-a dus dintre noi, dar în acelaşi timp o lungă perioadă de timp s-a luptat cu o boală grea şi a facut-o cu personalitatea pe care i-o cunosc foarte bine. Un om puternic, un om foarte inteligent, foarte pregătită, o persoană foarte cultă, a făcut mult bine în viaţa ei, a oferit sprijin oricui i-a cerut.”, au fost declarațiile oferite de Petre Roman cu privire la moartea fostei soție.

Lupta eroică împotriva bolii

În ciuda statutului său de parteneră de viață a unui lider politic de talia lui Petre Roman, Mioara Roman și-a construit o carieră impresionantă în domeniul jurnalismului, traducerilor și studiilor despre cultura arabă.  Munca și pasiunea sa au adus contribuții semnificative în aceste domenii. Din păcate, în ultimii ani ai vieții sale  a fost afectată de o formă avansată de parkinson și deteriorare neurocognitivă. În ultima perioadă de viață a necesitat îngrijire specializată.

Fiica sa, Oana Roman, a fost alături de ea în această luptă și a făcut tot posibilul să îi ofere toată atenția și îngrijirea necesară. Mioara Roman s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani, în azilul din Snagov, unde fusese internată de câteva luni. Anunțul tragic a fost făcut de către fiica sa, Oana Roman, pe platformele de socializare. Astfel s-a marcat sfârșitul unei vieți de excepție și lupta eroică împotriva bolilor grave. Chiar dacă ultimii ani ai vieții sale au fost marcați de suferință, memoria publică o va păstra pe Mioara Roman pentru contribuțiile sale remarcabile în diverse domenii. Munca și pasiunea ei vor continua să inspire și să influențeze generațiile viitoare în domeniile jurnalismului, traducerilor și studiilor culturale.

„Cred că a fost un profesor absolut remarcabil şi sunt convins că sunt foarte mulţi oameni tineri, nu numai, dar în special tineri care au deprins foarte multe lucruri de la ea şi lucruri cu care merg în viaţă mai bine, mai cu…rezultate mai bune pentru ei. Acum cred că îi e mai uşor pentru că a fost greu cât s-a luptat cu boala şi sunt sigur că Dumnezeu a venit sa o ia, s-o odihnească fiindcă merită în modul cel mai deplin.”,  a mai declarat Petre Roman despre Mioara Roman.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: