Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Povestea emoționantă a acestui bătrân. ”I-au dat lacrimile, mari cât un bob de mazăre”

Povestea emoționantă a acestui bătrân. ”I-au dat lacrimile, mari cât un bob de mazăre”

Un bătrân care vinde în Piața Obor stârnește emoție prin gestul său. Atunci când un cumpărător i-a oferit mai mulți bani pe produse, a început să plângă și a insistat să-i spună acest lucru. Cu greu s-a liniștit și i-a mulțumit femeii pentru fapta sa.

Povestea emoționantă a acestui bătrân. ”I-au dat lacrimile, mari cât un bob de mazăre”

Îmbrăcat modest, cu mâinile muncite, dar cu un chip blând și senin, un bătrân vine zilnic, de la ora 6:00 dimineața până la șase seara, să vândă mei și grâu în Piața Obor. Totodată, am putea spune că onestitea îl definește cel mai bine. Drept dovadă, atunci când o femeie i-a oferit mai mulți bani pe produsele sale, s-a rușinat și cu lacrimi în ochi, a atras atenția că prețurile sunt mai mici decât ceea ce a primit.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

”În Piața Obor, în partea la care au acces scările rulante, spre geamurile închise, se află un domn în vârstă, aproximativ înalt, îmbrăcat modest, grizonat, ușor adus de spate, purtând o șapcă ponosită ce nu reușește să ascundă urmele ghearelor timpului ce i-au brăzdat fruntea.Nici mâinile nu arată o viață trăită ușor însă privirea limpede ca cerul și vorba blândă au fost motivele pentru care m-am oprit în dreptul lui. La început, doar ca să cumpăr niște mei și grâu pentru mierlele noastre din gradină. În total erau vreo 7 lei pentru câte un kg din fiecare. Am lăsat mai mult în speranța că nu apucă să vadă și am dat să plec repede. M-a oprit tulburat ca să îmi spună că este prea mult și să îmi arate prețurile. I-am spus că doresc să îi las așa de data asta.A urmat un moment pe care nici acum nu reușesc să îl depășesc și stau cu nodul în gât de aproape o oră.Într-o clipă s-a făcut roșu la față și i-au dat lacrimile, mari cât un bob de mazăre”, povestește Sevastia Irina Iordachescu pe rețelele de socializare, persoana care  fost impresionată de gestul bătrânului.

Femeia s-a întors din drum și i-a oferit și mai mulți bani bătrânului

Cu greu a acceptat bătrânul bunăvoința femeii, care s-a întors din drum și i-a oferit o sumă și mai mare. A doua reacție a bărbatului nu a putut fi descrisă în cuvinte. Pentru a-i face cunoscută povestea, femeia i-a făcut o poză pe furiș.
”Eu m-am rușinat și i-am cerut scuze, spunându-i că îl rog să considere acest gest ca un fel de pomană pentru cei plecați de lângă noi.Mi-a mulțumit, s-a liniștit, a spus ce se spune la pomană și am plecat.Nu am putut merge prea mult pentru că am simțit că trebuie să fac mai mult pentru acest bătrân atât de decent și sensibil.M-am întors, l-am rugat să mă scuze din nou și i-am lasat cu adevărat ceva care pentru ziua de azi, poate face o mică schimbare înspre bine, poate cumpăra niște medicamente, poate are vreo plată întârziată la chiria acelei amărâte de tarabe pe care efectiv nu știu cu ce o plătește din 6 oale în care are la vânzare mei, mălai, grâu, porumb și încă niște cereale pentru păsări.Nu vă pot descrie a doua reacție pe care a avut-o pentru că îmi este greu. Mă întreb dacă acest bătrân are copii? Dacă are pe cineva in viața lui… Poate voi afla data viitoare (…)”,, s-a întrebat Sevastia Irina Iordăchescu.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: