Redactia.ro
Home » Știri » Povestea emoționantă a lui Cristian. Deși este bolnav, la 9 ani a învățat singur engleza și este geniu în matematică

Povestea emoționantă a lui Cristian. Deși este bolnav, la 9 ani a învățat singur engleza și este geniu în matematică

Unii copii sunt genii înăscute. Este și cazul lui Cristian, un băiat de 9 ani, care în pofida bolii de care suferă și a situației materiale precare, el a învățat de unul singur engleza și a devenit foarte bun la matematică. Părinții și profesorii săi sunt mândri de el.

Povestea emoționantă a lui Cristian. Deși este bolnav, la 9 ani a învățat singur engleza și este geniu în matematică

Cristian suferă de o boală confuză, o tulburare din spectrul autist. În familia lui, este al doilea copil la număr, iar înainte să vină pe lume, deși medicii i-au recomandat mamei să nu-l păstreze, femeia s-a împotrivit. După 9 luni, s-a născut Cristian, un copil foarte inteligent și iubitor de natură și liniște. Atunci când se va face mare el  vrea să devină pescar.

Foto: Cristian și părinții săi

”Doctorul mi-a spus să fac avort, să-l dau afară că altfel o să iasă bolnav, cu probleme, handicapat. Eu am zis că așa cum o fi, îl cresc, că e al meu”, spune Angelica Bulgărescu, mama băiatului.

Pentru a-și dezvolta gândirea, Cristina foloșește o aplicație specială, utilă, de altfel, și pentru recuperarea materiei pierdute în pandemie: Naradix .Învățătoarea sa îl descrie drept cel mai bun la matematică din clasă. Este și ea uimită de cum elevul rezolvă unele probleme foarte rapid.

”Este cel mai bun la matematică. Are rezolvări ale unor probleme la care nici eu nu mă aștept și trebuie să-l întreb de multe ori cum s-a gândit la rezolvarea aceea, care este și corectă. Este foarte rapid în gândire și, deși pare că nu ascultă, el știe tot, răspunde la orice întrebare și de fiecare dată este franc. Răspunsul lui este întotdeauna concis și fără nici o rezervă”, astfel îl descrie învățătoarea.

Cristian, ajutat de fratele mai mare pentru a învăța online. Gestul emoționant al tânărului

Cristian are și un frate mai mare, la fel de eminent. Acesta și-a strâns bursa pe trei luni și i-a cumpărat lui Cristian un telefon inteligent pentru a putea avea acces la orele online. Din cauză că nu a dispus de tehnologia necesară, Cristian a lipsit o singură dată de la orele online.

Familia lui Cristian are venituri foarte mici: 370 lei pensia de boală a mamei și 400 lei alocațiile copiilor.„Am crescut într-un sat fără lumină, părinții nu au avut posibilitatea să mă dea mai departe la școală pentru că am fost șase frați. Chiar aș fi vrut și eu să termin măcar o profesională. De asta am spus că, așa cum oi putea, cum nu, să-i țin să învețe la școală, să se ducă mai departe. Măcar să aibă și ei o meserie”, spune mama băiatului, potrivit Gândul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: