Redactia.ro
Home » Stil de viață » Prăjitura cu foi lica. Ce ingrediente trebuie să folosești pentru un desert savuros

Prăjitura cu foi lica. Ce ingrediente trebuie să folosești pentru un desert savuros

Prăjitura cu foi lica. Ce ingrediente trebuie să folosești pentru un desert savuros

Prăjitura cu foi este un desert care ne amintește tuturor de copilărie. Extrem de gustos, ușor de preparat și cu ingrediente ieftine, acest desert poate ține loc oricând unui desert de cofetărie. Nu credeți? Haideți să parcurgem împreună ingredientele și modul de preparare al acestei prăjituri cu foi lica.

Ingrediente pentru prăjitura cu foi lica

În primul rând, ai nevoie de un pachet de foi Lica. Sigur le găsești în comerț, la un preț mai mult decât rezonabil. Mai ai nevoie și de 300 de grame de zahăr, 250 de grame de nucă tocată (ori măcinată, dacă o vreți mai fină), 250 de grame de margarină Rama, 3 ouă mari, o esență de rom și un pliculeț de zahăr vanilat. Vedeți? Costul acestei prăjituri ar trebui să fie unul destul de modest, mai ales că toți avem prin casă o parte din aceste ingrediente.

Mod de preparare prăjitură cu foi lica

Preparatul este unul foarte simplu, nu trebuie decât să urmezi câțiva pași. Primul ar fi să se mixeze ouăle cu 200 de grame de zahăr. După ce am obținut o spumă, iar zahărul s-a topit, adăugăm și nuca.

Între timp, pregătim să punem pe foc o oală cu fund gros, în care topim 100 de grame de zahăr. Avem grijă să nu-l lăsam prea mult la caramelizat, căci gustul va deveni amărui. Odată ce zahărul s-a topit și a ajuns la o culoare maronie, trebuie adăugată peste margarina. Amestecăm pentru a se omogeniza conținutul.

Ulterior, vom adăuga compoziția de ouă pregătiă anterior. Toată compoziția trebuie să stea pe foc până se îngroașă suficient. Când vedem că e gata, luăm oala de pe foc și adăugăm esența de rom și zahărul vanilinat pentru aromă.

Ultimul pas este asamblarea prăjiturii. Vom turna câte un strat de cremă peste câte o foaie, având grija ca întreaga compoziție să fie dispusă uniform pe toate foile. Când am terminat de asamblat, vom duce prăjitura la rece pentru a se putea închega cât mai bine, potrivit bucataras.ro. Poftă bună!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: