Redactia.ro
Home » Homepage » Premierul Ludovic Orban şi-a modificat declaraţia de avere

Premierul Ludovic Orban şi-a modificat declaraţia de avere

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a făcut o modificare de ultim moment în declaraţia sa de avere, după ce ieri site-ul Guvernului a publicat o listă cu averile fiecărui membru din cabinet.

Dacă ieri Ludovic Orban trecea că deţine, împreună cu soţia sa, Mihaela, o casă de vacanţă de 200 de metri pătraţi, astăzi casa nu mai e de vacanţă ci apare ca fiind de locuit.

Liderul PNL  mai are trecut în declaraţia de avere un Volkswagen Passat fabricat în 2007. Ca active financiare are înscrise două conturi în euro, ambele deschise în 2010, pe numele soţiei, unul de aproximativ 5.500 de euro şi un altul de 6.275 de euro.

În 2018, Ludovic Orban a încasat 28.356 de lei net de la Revicond Canaltech SRL, o firmă din Târgu Mureş, şi 9.000 de lei net de la SCP Doru Trăilă &asociaţii. În ambele cazuri, actualul premier a desfăşurat activităţi de consultanţă tehnică.

Cum s-a descurcat Orban cu 3.000 de lei lunar

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat dacă a trăit, într-adevăr, cu doar 3.000 de lei lunar până să ajungă la Palatul Victoria.

„Da. Asta e problema dvs? Uitaţi-vă în declaraţia de avere, care spune totul despre cariera mea, despre cinstea mea. Niciodată nu am acceptat să primesc venituri care nu mi se cuvin. Din indemnizaţiile pe care le primeşti din funcţii publice nu te poţi îmbogăţi. Sunt un om foarte modest. Nu am aplecare spre a trăi pe picior mare. La fel e şi familia mea. Nu sunt cel mai sărac premier, sunt poate cel mai cinstit premier“, a spus Ludovic Orban, potrivit Adevărul.

Loading...