Redactia.ro
Home » Știri » Premierul României îl contrazice pe Nelu Tătaru. Care este de fapt adevărul în privința restricțiilor impuse persoanelor în vârstă

Premierul României îl contrazice pe Nelu Tătaru. Care este de fapt adevărul în privința restricțiilor impuse persoanelor în vârstă

Ludovic Orban si Nelu Tataru

Prim-ministrul României a dezmințit informația conform căreia măsurile de restricție impuse persoanelor în vârstă în perioada crizei de coronavirus vor fi prelungite pe o perioadă mai lungă.

Ludovic Orban îl contrazice pe Nelu Tătaru

Premierul României a declarat că relaxarea măsurilor se vor realiza gradual, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus. Întrebat dacă există posibilitarea prelungirii restricțiilor pentru persoanele de peste 65 de ani, acesta a precizat clar că „Nu, asta este o informaţie falsă”.

Revenirea la normalitate se va realiza în funcţie de evoluţia epidemiei. Cu siguranţă, nu se va realiza deodată, va fi o revenire graduală la normalitate în care vom dispune eliminarea restricţiilor treptat, acolo unde există cele mai mici riscuri de transmitere a virusului. Sigur că ne dorim o revenire cât mai rapidă la normalitate, dar ea trebuie să fie raţională şi trebuie să fie determinată de toate condiţionalităţile care sunt impuse de riscul de răspândire a virusului, a declarat Orban.

Ludovic Orban subliniează faptul că nu s-a adus în discuție această posibilitate pentru că nu se poate vorbi înainte de a avea o situație care să determine acest lucru.

Nimeni nu a discutat vreodată de această posibilitate să mai menţinem aceste restricţii, pentru că nu se poate face o predicţie cu un grad de certitudine foarte mare. Ca atare, noi vom ţine cont de evoluţia din punct de vedere epidemiologic privitor la toate măsurile de revenire la normalitate pe care le vom lua”, a mai spus Orban.

Informația venită din partea Ministrului Sănătății

Această contradicție a venit după ce Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat luni că Executivul a luat în calcul prelungirrea restricțiilor de circulație pentru persoanele în vârstă.

„Se ia in calcul și mai mult de o lună, dacă situația e dificilă. Trebuie să ne protejăm vârstnicii”, a zis ministrul.

Persoanele de peste 65 de ani au ordinul de a ieși în afara locuinței în intervalul orar 11.00-13.00 și este permisă doar dacă trebuie să rezolve lucruri urgente.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: