Redactia.ro
Home » Știri » Prețul cafelei ar putea exploda în următoarele săptămâni. Care este, de fapt, motivul

Prețul cafelei ar putea exploda în următoarele săptămâni. Care este, de fapt, motivul

GALERIE FOTO (3) Prețul cafelei ar putea exploda în următoarele săptămâni.

Prețul cafelei ar putea exploda în următoarele săptămâni. Din cauza frigului din ultimele decenii și creșterea prețurilor de transport în pandemie, prețul cafelei ar putea crește considerabil. Așadar, se așteaptă ca în următoarele săptămâni, cafea din Brazilă să atingă cote maxime.

Prețul cafelei ar putea exploda în următoarele săptămâni. Care este, de fapt, motivul

Prețul cafelei ar putea exploda în următoarele săptămâni. Potrivit unei analize Reuters, prețul cafelei ar putea crește în următoarea perioadă, din cauza celui mai grav val de frig din ultimele decenii, dar și datorită costurilor mari de transport din pandemie, în Brazilia. Creșterea cafelei va duce și la majorarea coșului de cumpărături, după ce prețurile la articole vor crește. Un indice al Agenției pentru alimente a Națiunilor Unite arăta în luna iulie o majorare de prețuri de 31% de la un an la altul, într-un moment în care mulți consumatori au probleme financiare foarte mari din cauza pandemiei de coronavirus.

Frigul din ultimele decenii din Brazilia a determinat ca prețul boabelor verzi de cafea să ajungă la cel mai înalt nivel din ultimii șapte ani. De asemenea, se așteaptă ca prețul final să fie transferat la consumatori, atunci când cumpără boabe prăjite sau cafea măcinată în supermarketuri. În ultimele 12 luni, Cafea Arabica și-a dublat prețul la bursa ICE din Statele Unite ale Americii, în timp ce culturile din Brazilia se usucă din cauza unei perioade extrem de grave de secetă.

Pentra ca producția să se refacă complet, este nevoie de aproape șapte ani. Datele Biroului pentru Statistica Muncii din SUA arată că prețurile medii ale cafelei măcinate au crescut la un vârf de 4,75 dolari pe kilogram în aprilie, în creștere cu 8,1% față de un an mai devreme și la cel mai înalt nivel din iulie 2015. Potrivit biroului de statistici IBGE, în Brazilia, prețurile la cafea prăjită și măcinată au crescut cu 3,4% în iunie. În luna iulie, Brazilia s-a confruntat cu un val de aer polar, iar înainte de vremea rece, o secetă a afectat producția de anul acesta.

Ninsoare în Brazilia

La sfârșitul lunii iulie, brazilienii au avut parte de un șoc. Temperaturile au scăzut brusc în Brazilia, iar în unele zone a nins, pe măsură ce o masă de aer polar a avansat spre partea centrală-sudică a țării.

Autostrăzile și străzile au fost acoperite de un strat de gheață, iar oamenii au ieșit afară pentru a imortaliza momentul și pentru a se juca cu zapădă. „Am 62 de ani şi nu am văzut niciodată zăpadă până acum. Să vezi frumuseţea naturii este ceva indescriptibil”, a declarat un şofer de camioane Iodor Goncalves Marques, un rezident din Cambara do Sul, un oraş din statul Rio Grande do Sul. De asemenea, peste 40 de orașe din statul Rio Grande do Sol a prezentat condiții de polei și aproximativ 33 de municipalități au anunțat ninsori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: