Redactia.ro
Home » Știri » Prețul rovinietei se schimbă de astăzi! Sumele pe care le plătesc românii pentru taxa de drum

Prețul rovinietei se schimbă de astăzi! Sumele pe care le plătesc românii pentru taxa de drum

Prețul rovinietei se schimbă de astăzi! Sumele pe care le plătesc românii pentru taxa de drum

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au făcut publice schimbările semnificative care intră în vigoare începând cu data de 11 Martie 2024. Aceste modificări vizează atât modalitățile de achiziționare a rovinietei, cât și tarifele aferente acesteia.

Sistemul de achiziționare a rovinietei va fi inactiv pentru 3 ore

CNAIR anunță că sistemul pentru plata taxei de drum va fi inactiv pentru 3 ore, începând cu miezul nopții. Acest lucru implică că rovinieta nu va mai putea fi achiziționată prin nicio metodă, iar plata prin SMS va fi întreruptă pentru 11 zile. Această perioadă de inactivitate este necesară pentru actualizarea informațiilor privind perioadele de valabilitate ale rovinietelor și nivelul tarifelor pentru acestea.

Prețul rovinietei se schimbă de astăzi

De astăzi, costul rovinietei va varia, în special, în funcție de valabilitate, și anume 1 zi, 7 zile, 30 de zile, 90 de zile sau 12 luni. Această schimbare vine ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor Ordonanței nr. 14/2024 pentru modificarea și completarea OUG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

Suspendarea emiterii rovinietei prin SMS

Totodată, începând cu data de 11.03.2024, emiterea rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) va fi suspendată până la data de 21.03.2024. Acest lucru este necesar pentru realizarea modificărilor la nivelul fluxului de emitere de către dezvoltatorul aplicației. Utilizatorii rețelei de drumuri naționale sunt încurajați să achite în avans rovinietele cu valabilitate pentru data de 11.03.2024 pentru a evita aplicarea unor sancțiuni contravenționale.

„CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri nationale și autostrăzi, că începând cu data de 11.03.2024, ora 00:00, pentru o perioadă de aproximativ 3 ore, emiterea rovinietelor în punctele de distribuție, prin intermediul portalurilor web/aplicațiilor dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile și a dispozitivelor de procesare a plăților numerar/electronice (terminale) nu va fi posibilă. 

Acest lucru este necesar pentru actualizarea informațiilor privind perioadele de valabilitate ale rovinietelor și a nivelului tarifelor pentru acestea în Sistemul Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control al Rovinietei – SIEGMCR, ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor Ordonanței nr. 14/2024 pentru modificarea și completarea OUG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

Totodată, informăm utilizatorii rețelei de drumuri nationale și autostrăzi, că din data de 11.03.2024 emiterea rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) va fi suspendată până la data de 21.03.2024, ca urmare a modificărilor ce trebuie realizate la nivelul fluxului de emitere de către dezvoltatorul aplicației.

Pentru evitarea aplicării unor sancțiuni contravenționale, utilizatorii rețelei de drumuri naționale au posibilitatea de a achita în avans rovinieta cu valabilitate pentru data de 11.03.2024”, scriu reprezentanții CNAIR. 

Sumele pe care le plătesc românii pentru taxa de drum

Tarifele rovinietei prevăzute în Ordonanța nr. 14/2024 pentru modificarea și completarea OUG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România intră în vigoare începând cu data de 11.03.2024.

Aceste schimbări majore vin ca urmare a necesității de adaptare la cerințele legislative și tehnologice în curs de evoluție. Utilizatorii sunt sfătuiți să fie conștienți de aceste modificări și să acționeze în conformitate cu noile reglementări pentru a evita eventualele sancțiuni.

Sursa foto: CNADNR

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: