Redactia.ro
Home » Știri » Previziunea sumbră a unui medic despre Covid19: ”Va rămâne printre noi 10-30 de ani”

Previziunea sumbră a unui medic despre Covid19: ”Va rămâne printre noi 10-30 de ani”

județul ilfov, județul ilfov scenariul roșu, coronavirus, București

Medicul Cătălin Apostolescu, noul manager de la Institutul Matei Balș din București, a făcut o previziune sumbră despre coronavirus. Virusul ar mai putea fi prezent zeci de ani printre noi.

Previziunea sumbră a unui medic despre Covid19: ”Va rămâne printre noi 10-30 de ani”

Medicul Cătălin Apostolescu, noul manager de la Institutul Matei Balș din București, trage un semnal de alarmă cu privire la coronavirus. Încă 20-30 de ani virusul ar mai putea fi prezent în lume, informează Capital.

Cătălin Apostolescu, medicul care a fost de gardă în noaptea incendiului de la „Matei Balș”, a fost audiat de anchetatori

„Este clar că acest virus va rămâne o foarte multă perioadă printre noi, 10 ani, 20 de ani, 30 de ani”, a spus Cătălin Apostolescu, actual manager la Institutul Matei Balș, la Digi 24.

Potrivit spuselor lui Cătălin Apostolescu, medicilor le „este teamă că al treilea val va fi mai rău decât al doilea” și a mai precizat că până acum 15% din populația țării a trecut prin infecție.

”Cele 2.000-3.000 de cazuri pe zi care apar ne permit să respirăm în momentul de față. Ajunsesem în situația în care cum se elibera patul, imediat venea alt pacient. Apucam să schimbăm așternutul și să ștergem mobilierul și imediat puneam alt pacient. Este momentul să profităm de acest moment de respiro, ca să încercăm să regândim strategia națională”, a mai explicat Cătălin Apostolescu pentru aceeași sursă.

Un nou vaccin anti-Covid este așteptat în România

Între timp, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a anunțat că în aprilie ar putea sosi al patrulea vaccin anti-Covid în țară, anume cel de la Johnson and Johnson. Acesta așteaptă aprobarea Agenției Europene a Medicamentului, care ar putea fi făcută în luna martie.

Compania Johnson and Johnson și-a depus documentația în vederea obținerii autorizării de la Agenția Europeană a Medicamentului. Ne așteptăm ca la jumătatea lunii martie să se elibereze această autorizare de punere pe piață, ceea ce înseamnă că în aprilie am putea să primim deja primele doze de la compania Johnson and Johnson. Eficacitatea vaccinului este similară celui de la AstraZeneca, însă are un avantaj foarte mare, acela că la acest moment se pare că este suficient să administrăm o singură doză de vaccin. Deci practic simplifică foarte mult procesul de vaccinare”, a declarat medicul Gheorghiță la Digi FM.

Noul ser are o eficiență de 66%, spre deosebire de Pfizer și Moderna care au  95%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: