Redactia.ro
Home » Știri » Prima apariției a Elenei Udrea după ce s-a întors din Costa Rica

Prima apariției a Elenei Udrea după ce s-a întors din Costa Rica

GALERIE FOTO (5) Prima apariției a Elenei Udrea după ce s-a întors din Costa Rica

Prima apariției a Elenei Udrea. Fostul ministrul al Turismului, Elena Udrea s-a prezentat joi, la Curtea de Apel București în procesul privind finanțarea campaniei electorale din 2009.

Prima apariției a Elenei Udrea după ce s-a întors din Costa Rica

Elena Udrea și-a făcut apariția la Curtea de Apel București, pentru prima dată de când a revenit din Costa Rica. Fostul ministru al Turismului a avut înfățișare în procesul privind finanțarea campaniei electorale din 2008, în care este acuzată de luare de mită și spălare de bani.

În continuare, trebuie să-mi demonstrez nevinovăţia. Nu s-a schimbat nimic de un an şi jumătate. Voi veni la toate termenele. Am luat decizia să mă întorc pentru că întotdeauna am vrut să stau la mine acasă„, a declarat Elena Udrea, la Curtea de Apel Bucureşti.

Procesul a fost amânat

După ce a intrat în sala de judecată, procesul a fost amânat pentru 15 octombrie. Judecătorul a anunțat că atunci va fi analizat și înscrisul secret de serviciu transmis de SRI în cauză. La proces au fost prezenți atât Elena Udrea, cât și Ioana Băsescu, fiica fostului președinte, Traian Băsescu. De asemenea, jurnalistul Dan Andronic și Gheorghe Nastasia, fost secretar de stat în ministerul Turismului au fost prezenți la Curtea de Apel București.

Noul judecătorul din dosarul finanțării campaniei electorale din 2009, Claudia Jderu, a hotărât amânarea cauzei pentru data de 15 octombrie, începând cu ora 9.00. Se pare că unii inculpați nu au avocați pentru apărare. Pe 15 octombrie va fi analizat înscrisul secret de serviciu transmis de SRI în dosar.

Elena Udrea trimisă în judecată

În 2017, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Elena Udrea, pentru instigare la luare de mită și spălare de bani. Pe Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministrului Turismului, pentru luare de mită. De asemenea, procuorii DIICOT au trimis-o în judecată și pe Ioana Băsescu, notar public, pentru instigare la delapidare, și instigare la spălarea banilor.

Udrea Elena Gabriela i-a indicat inculpatului.  Nastasia Gheorghe atât suma pe care urma să o solicite de la reprezentantul societăţii comerciale în schimbul asigurării finanţării. Ce urma să fie aprobată de către minister în contul unor lucrări deja executate de societate. Cât şi denumirea firmei către care urma să se realizeze plata foloaselor pretinse . În perioada . 27 noiembrie – 21 decembrie 2009, omul de afaceri a virat în contul firmei indicate, în două tranşe, suma de . 918.864 lei. În baza unui contract fictiv ce avea ca obiect prestarea unor servicii de publicitate. Deşi societăţile administrate de omul de afaceri nu aveau nevoie de o campanie naţională de publicitate pentru promovarea unor proiecte locale„, arată DNA.

De fapt, banii ar fi fost folosiți pentru plata unor servicii de publicitate stradală pentru campania electorală a unuia dintre candidați.

Citeste si:Noi detalii în cazul președintelui alianței T.A.T.A, Bogdan Drăghici

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: