Redactia.ro
Home » Știri » Prima casă construită integral cu imprimantă 3D, în doar 5 zile. Aparține unui cuplu olandez

Prima casă construită integral cu imprimantă 3D, în doar 5 zile. Aparține unui cuplu olandez

Un cuplu din Olanda uimește cu gestul său. A construit integral o casă cu ajutorul unei imprimante 3 D. Clădirea care  are 94 de metri pătraţi, a  fost printată în doar 5 zile. De altfel, bugetul alocat este mult sub cel normal pentru o astfel de arhitectură.

Prima casă construită integral cu imprimantă 3D, în doar 5 zile. Aparține unui cuplu olandez

Locuința are un aspect futurist, iar proprietarii vor să o dea cu chirie celor care ar vrea să traiască sub un astfel de acoperiș. Inclusiv elemente de ciment au fost imprimate și au fost folosite pentru a realiza peretele casei, potrivit știrileprotv.ro

Un cuplu de olandezi se mută în prima casă integral printată 3D din Europa. "Durează 120 de ore să o realizăm", spun constructorii | Smart Radio

În total au fost create 24 de astfel de elemente de ciment și au fost, ulerior, asamblate asemeni unui joc LEGO. Imprimanta 3 D foloseşte o pastă moale de ciment precum o pastă de dinţi. Apoi, pasta este aşezată în straturi subţiri până când fiecare piesă ajunge la dimensiunea dorită. După acest proces, se umple cu material izolant.

Un cuplu din Olanda și-a construit o casă cu o imprimantă 3D. Totul a durat 5 zile - Stirileprotv.ro

 “Este specială. Are o formă neobișnuită. Când am văzut-o prima dată mi-a adus aminte de ceva din tinereţe. Îmi place că arata că o piatră mare. Şi îmi mai place că îmi dă o senzaţie interesantă”, spune proprietara casei. “Este plăcut să stai în interior, nu se aude absolut nimic de afară, iar geamurile mari şi priveliştea de aici dau senzaţia de foarte mult spaţiu. Dar liniştea din interior dă şi o senzaţie de siguranţă”, a adăugat și soțul femeii.

Un Cuplu De Olandezi S-a Mutat în Prima Casă Din Europa Construită Cu O Imprimantă 3D. Cum Arată Locuința | Libertatea

Ce spun experții despre o astfel de casă

Specialiștii spun că în viitor case asemeni celei construite de cuplul olandez nu sunt unele foarte eficiente, dar dacă se va folosi imprimanta 3 D pentru o casă din lem sau alte materiale, atunci ne putem baza pe noua tehnologie.

Un Cuplu De Olandezi S-a Mutat în Prima Casă Din Europa Construită Cu O Imprimantă 3D. Cum Arată Locuința | Libertatea

”Dacă mă întrebați dacă vom construi 1 milion de astfel de case, exact ca cea de aici. Răspunsul este nu. Dar dacă vom folosi această tehnologie pentru a realiza diverse alte combinaţii, cum ar fi cele cu structuri din lemn şi alte materiale? Atunci răspunsul meu este da, iar această tehnologie de construcţie poate personaliza fiecare casă”, a spus un specialist în domeniul arhitecturii.

800 de euro pe lună ar vrea proprietarii pentru casa pe care vor să o dea în chirie. Casa a fost realizată în colaborare cu Universitatea Tehnică Eindhoven, primăria din oraş şi o firmă de construcţii. Dezvoltarii vor să mai facă în următoarele zile încă alte cinci case de acest tip.

Un Cuplu De Olandezi S-a Mutat în Prima Casă Din Europa Construită Cu O Imprimantă 3D. Cum Arată Locuința | Libertatea

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: