Redactia.ro
Home » Știri » Primă de Paște pentru acești români! Primesc mii de lei de la locul de muncă

Primă de Paște pentru acești români! Primesc mii de lei de la locul de muncă

Se dau 5 salarii, în doar 72 de ore, de la Stat. Cine le primește și în ce condiții

Mai sunt doar câteva zile până la Paște și românii deja se pregătesc pentru marea sărbătoare. În contextul în care totul s-a scumpit și cheltuielile sunt tot mai greu de suportat, statul și angajatorii s-au gândit să vină în ajutorul lor. Aflăm acum că o categorie de români va primi bani suplimentar la locul de muncă.

Primă de Paște pentru mai mulți români

Două categorii profesionale de români se vor bucura de prime de Paşte în valoare de 3.000 de lei, în contextul în care au avut loc o mulțime de scumpiri în ultima perioadă, tot mai greu de suportat. Este vorba despre minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia (CEO), care vor primi de la locul de muncă aproximativ 1800 de lei, în funcție de felul în care se va produce impozitarea.

Oamenii vor intra în posesia banilor începând cu data de 1 aprilie, în urma deciziei stabilite prin Act Adițional la Contractul Colectiv de Muncă. Precizăm că vor mai primi beneficii până la finalul anului, de ziua meseriei sau de sărbători religioase, tot în valoare brută de 3000 de lei.

Pensionarii care primesc vouchere de Paște

Cu ocazia Paștelui, mai mulți români se vor bucura de sprijin din partea statului. Voucherele sociale, în valoare de 50 de euro, pe care cei cu situații materiale precare le primesc o dată la două luni, vor intra acum mai devreme pe card și vor putea fi folosite în intervalul 10-13 aprilie, exact înaintea sărbătorilor pascale.

Se pare că românii din anumite zone primesc și ajutoare suplimentare, chiar dacă beneficiază de ajutorul respectiv. Sunt vizați pensionarii cu pensii sub 1300 de lei, care vor primi câte 10 tichete a câte 10 lei. Condițiile sunt: să fie trecuți în baza de date a Casei Județene de Pensii, să fie domiciliați în Iași și să se afle în plată cu luna martie 2023.

• Căminul de Pensionari „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Str. Codrescu nr. 6 – pentru beneficiarii cu domiciliul în zona COPOU;

• Cantina de Ajutor Social, Str. Sf. Andrei nr. 70 – pentru beneficiarii cu domiciliul în zonele CENTRU, GARĂ;

• Direcţia de Asistenţă Socială, Şos. Naţională nr. 43 – pentru beneficiarii cu domiciliul în zonele PODU ROŞ, BULARGA;

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: