Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru acești angajați: primesc tichete cadou de Paște!

Vești bune pentru acești angajați: primesc tichete cadou de Paște!

Vești bune pentru acești angajați: primesc tichete cadou de Paște!

În ultima vreme au fost adoptate mai multe măsuri de sprijin pentru români, în contextul scumpirilor și a cheltuielilor mult prea mari. Aflăm acum că o categorie de români pot primi tichete cadou de sărbători cu valoare de 300 de lei, bani care nu au legătură cu ANAF-ul. Vezi dacă faci parte dintre cei mai norocoși, care mai scapă de cheltuieli de Paște.

Tichete de Paște pentru acești români

Vești bune pentru unii angajați, care vor avea parte de un sprijin semnificativ cu ocazia sărbătorilor. Mai exact, angajatorii pot oferi tichete cadou de sărbători cu valoare de 300 de lei, fără a plăti vreo taxă către ANAF. Suma oferită cu ocazia sărbătorilor va fi impozitată doar dacă este mai mare de cea propusă de stat.

Tichetele acordate de Paşte 2023 sunt venituri neimpozabile și nu intră în baza de calcul a contribuțiilor sociale în limita sumei de 300 de lei . Suma de 300 de lei poate fi oferită salariatelor sub mai multe forme: fie sub formă de tichet cadou, fie sub formă de cadou în bani sau bunuri, dar acest aspect rămâne la latitudinea angajatorului. De precizat că acest cadou poate fi folosită sub orice formă dorește angajatul, dar nu are voie să le vândă sau să le folosească în alte scopuri decât cele personale.

“b) cheltuielile sociale, în limita unei cote de până la 5%, aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Codului muncii. Intră sub incidența acestei limite următoarele:

3. cheltuielile reprezentând: cadouri în bani sau în natură, inclusiv tichete cadou oferite salariaților și copiilor minori ai acestora, servicii de sănătate acordate în cazul bolilor profesionale și al accidentelor de muncă până la internarea într-o unitate sanitară, tichete culturale și tichete de creșă acordate de angajator în conformitate cu legislația în vigoare, contravaloarea serviciilor turistice și/sau de tratament, inclusiv transportul, acordate de angajator pentru salariații proprii și membrii lor de familie, precum și contribuția la fondurile de intervenție ale asociațiilor profesionale ale minerilor.”, arată legea.

Legea s-a schimbat, însă, și prevede că doar persoanele care sunt angajate cu acte în regulă pot primi acest cadou. În caz contrar, se aplică sancțiunile în vigoare. Amenda pentru nerespectarea acestei prevederi ajunge la 35.700 de lei.

Ultimele studii realizate la noi în țară arată că mai mult de 85% dintre companii oferă cadouri în bani şi/sau în natură, inclusiv tichetele cadou pentru ocazii speciale, precum sărbătorile de Paşte, Crăciunul, Ziua Copilului – 1 Iunie, 8 Martie etc.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: