Redactia.ro
Home » Știri » Prima persoană din lume vaccinată anti-Covid cu tratamentul Pfizer. Cum se simte acum

Prima persoană din lume vaccinată anti-Covid cu tratamentul Pfizer. Cum se simte acum

Prima țară care începe vaccinarea împotriva COVID-19

O femeie în vârstă de 90 de ani, din Irlanda de Nord este prima persoană din lume care s-a lăsat vaccinată anti-covid cu tratamentul Pfizer / BioNTech. Margaret Keenan, din Enniskillen, s-a declarat „privilegiată” de acest lucru și-l consideră un cadou de sărbători.

Prima persoană din lume vaccinată anti-coronavirus cu tratament de la Pfizer/BionNTech Covid

O bătrână în vârstă de 90 de ani, din Irlanda de Nord, a devenit prima persoană din lume care a avut curajul să se vaccineze anti-coronavirus, cu tratamentul Pfizer/ BioNTech în afara testelor clinice. Este vorba despre Margaret Keenan, din Enniskillen, care a fost încântată de acest lucru și l-a catalogat drept un cadou de sărbători.  Margaret Keenan este fericită că în urma vaccinării va putea sta cu familia și prietenii ei, informează gândul.ro.

”M-am simțit atât de privilegiată să devin prima persoană vaccinată anti-COVID-19, este cel mai frumos cadou de ziua mea, deoarece pot în sfârșit să stau cu familia și prietenii, de Anul Nou, după ce am fost singură o mare parte din an.Le mulțumesc tututor celor care m-au îngrijit și sfatul meu este să vă vaccinați – dacă eu m-am vaccinat la 90 de ani… Cu siguranță o puteți face și voi!”, a declarat bătrâna de 90 de ani, prima persoană din lume care a folosit vaccinul de la Pfizer.

Margaret Keenan reprezintă începutul vaccinării în masă anti-Covid 19, din Marea Britanie. Marea Britanie este prima țară de pe Glob care a aprobat, deja, utilizarea vaccinului anti-coronavirus de la Pfizer. Astfel, primii care vor beneficia de vaccin sunt persoanele care au peste 80 de ani și unii angajați din unitățile medicale.

Când va începe vaccinarea anti-covid în România

În România, vaccinarea va începe în primăvară. Vor avea prioritate cadrele medicale și bolnavii grav de coronavirus. Vaccinarea va fi gratuită și nu va fi obligatorie. Primele doze de vaccin, tot de la Pfizer, vor sosi în decembrie, potrivit medicului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, din România.

Categoric, persoanele vulnerabile, ceea ce înseamnă persoane peste 65 de ani şi persoane cu boli cronice, începând de la boli pulmonare cronice, boli cardiovasculare, obezitate, diabet zaharat, neoplazii, cancere, sunt boli prioritare care îi poziţionează pe pacienţi în primele categorii ca beneficiari ai campaniei de vaccinare.

Ceea ce trebuie să înţelegem este legat de tipul de comorbiditate pentru că sunt vaccinuri care vor avea o pleiadă de indicaţii şi de contraindicaţii, dar din punct de vedere strategic persoanele cu boli cronice sunt persoanele prioritizate pentru a primi în primele etape vaccinarea împotriva SARS-COV-2″,a declarat Valeriu Gheorghiţă în emisiunea Sinteza Zilei.

Pentru a evita contaminarea bolii, Raed Arafat, șeful DSU, spune că ar trebui vaccinată 70% din populația țării.

”După injecţie corpul tău face anticorpi, mai trebuie inclusiv o injecţie de reapel, care se face la două luni, altfel vaccinul e inutil. Trebuie să vaccinezi 70% din populaţie ca să avem un efect. Ce faci prin vaccinare e că te protejezi, cu cât se vaccinează mai mult. Cu cât numărul celor vaccinaţi va fi mai mare, cu cât reîntoarcerea la o viaţă normală va fi mai posibilă. Totul va fi transparent şi nu va exista nicio problemă şi îndoială. Ce folosim noi va folosi toată Europa”, a declarat Raed Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: