Redactia.ro
Home » Homepage » Prima ședință online din istoria Parlamentului. S-a votat în unanimitate starea de urgență

Prima ședință online din istoria Parlamentului. S-a votat în unanimitate starea de urgență

ședință online

Parlamentul s-a reunit astăzi în prima ședință online din istoria sa, pentru a vota starea de urgență decretată de președintele Klaus Iohannis la începutul săptămânii.

Parlamentarii au votat în unanimitate starea de urgență. au fost 445 de voturi „pentru”. Pentru prima dată, a fost folosită o procedură specială de dezbatere și vot electronic la distanță.

Președintele Klaus Iohannis a spus, după votul din Parlament, că apreciază „celeritatea” cu care a fost adoptat Decretul nr. 195/2020 și unitatea dovedită de parlamentarii români.

„Adoptarea în unanimitate de către Parlamentul României a decretului pe care l-am emis privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României pe o perioadă de 30 de zile demonstrează responsabilitatea și solidaritatea întregii clase politice, care înțelege gravitatea situației în care se află țara noastră”, a spus șeful statului.

Ședința a fost transmisă live pe internet

Prima ședință online a Parlamentului a fost transmisă prin streaming live pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor, iar dezbaterile au avut loc prin sistemul de teleconferinţă audio. Parlamentarii și-au putut susţine intervenţiile, în conexiune telefonică directă cu sala de plen, discursurile urmând să fie transmise în direct, relatează Mediafax.

Votul deputaţilor şi senatorilor s-a exercitat printr-o aplicaţie informatică realizată intern de către departamentele de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Președinții celor două camere ale Parlamentului, Marcel Ciolacu și Titus Corlățean, au fost prezenți în sala de plen.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: