Redactia.ro
Home » Știri » Prima sentință în cazul Colectiv. Procesul durează deja de trei ani

Prima sentință în cazul Colectiv. Procesul durează deja de trei ani

Prima sentință în cazul Colectiv. Procesul durează deja de trei ani

Prima sentință în cazul Colectiv. Procesul durează deja de trei ani. Peste șase zile se află sentința în procesul Colectiv. Ultima ședință a avut loc luni și s-a încheiat spre seară, iar procurorii au cerut până la 15 ani de închisoare pentru cei doi pompieri.

Prima sentință în cazul Colectiv. Procesul durează deja de trei ani

Magistratul a anunțat luni că va da primul verdicy în proces, luni, 9 decembrie. Procurorii au cerut pedepse de până la 15 ani pentru cei doi pompieri care au controlat clubul Colectiv și nu au luat măsurile necesare. Însă, cei doi s-au declarat nevinovați pe mkotiv că la vremea respectivă legea nu îi obliga să închidă localul.
Iar una dintre victime s-a plâns că viața sa a devenit un coșmar din cauza procurorilor și a presei.

Procurorii au cerut 15 ani de închisoare și pentru fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, fiind acuzat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Cei trei patroni ai clubului și pirotehniștii ar putea primi câte 12 ani de închisoare.

„Statul român este de vină”

Unul dintre patroni, Costin Mincu a declarat că îi pare rău, dar de vină este statul român.

Cu suma de cunoștiințe pe care o aveam în momentul tragediei, n-aș fi putut să fac altceva și cred că toată responsabilitatea este a statului român”, a spus Costin Mincu, administratorul clublui Colectiv.

Supraviețuitorii sunt și ei de acord cu părerea patronului. „Lipsește cineva în dosarul asta. Lipsește statul român. Dacă lucrurile n-au funcționat și au murit oameni acolo, e un sistem întreg, reprezentat de statul română, care nu e în proces, aici”, declară Mihai Grecea, supraviețuitor al tragediei.

Pe 30 octombrie 2015 a avut loc cea mai mare tragedie colectivă din România. Clubul Colectiv a luat foc în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity, din cauza unei artificiilor aprinse. Scânteile au aprins buretele folosit la antifonare, care nu era rezistent la foc. 153 de secunde a durat incendiul, suficient cât unii spectatori să moară pe loc, alții să fie călcați în picioare spre ieșirea subdimensionată și să fie grav afectați de flăcări și fum.

Citeste si:S-a anunțat! Leo Messi a luat Balonul de Aur a şasea oară

Loading...