Redactia.ro
Home » Știri » Prima țară din lume care a aprobat carnea artificială! Cât costă un nugget

Prima țară din lume care a aprobat carnea artificială! Cât costă un nugget

Prima țară din lume care a aprobat carnea artificială

Singapore este prima țară care şi-a dat acordul pentru ca start-upul american Eat Just să poată să comercializeze carnea sa de pui crescută în laborator. 

Cât costă un nugget

Această decizie este prima aprobare a unui organism de reglementare pentru aşa-numita “carne curată”, care nu provine de la animale sacrificate. Această ”carne curată” este produsă din celule crescute în laborator și încă este într-un stadiu incipient, scrie Agerpres.

Pe fondul îngrijorărilor consumatorilor cu privire la starea de sănătate, bunăstarea animalelor şi mediul înconjurător, cererea pentru alternative la carnea obişnuită este în creştere. Firmele precum Beyond Meat Inc şi Impossible Foods promovează mai multe opţiuni de carne produsă din proteine pe bază de plante. Acestea sunt deja disponibile pe rafturile supermarketurilor şi în meniurile restaurantelor.

“Prima aprobare din lume pentru carnea de calitate ridicată creată pe baza unor celule animale pentru consumul uman deschide calea pentru lansarea comercială la scară largă în Singapore”, a informat firma Eat Just.

Potrivit companiei americane, carnea va fi vândută sub formă de nuggets de pui, urmând ca detaliile cu privire la lansarea produsului să fie anunţate la o dată ulterioară. Anterior însă firma a estimat că fiecare nugget va costa 50 de dolari.

Carnea artificială va ajunge și în dieta consumatorilor europeni

La fel ca oriunde în lume, obținerea cărnii cu ajutorul fermelor operate în regim intensiv este un proces cu aport masiv de gaze cu efect de seră. Acestea sunt generate pe întreg lanțul de producție, începând cu obținerea furajelor din care sunt hrănite animalele, climatizarea fermelor pe tot timpul anului, până la digestia în stomacul acestora – ceea ce înseamnă că există o nevoie imperativă de a regândi modul în care Europa produce alimente și asigură populației necesarul de hrană.

Stimularea investițiilor în energie regenerabilă și îmbunătățirea izolației clădirilor (lucru pe care și Comisia s-a angajat să-l facă) reprezintă doar o etapă insuficientă pentru îndeplinirea obiectivelor climatice asumate. Astfel, se impun măsuri mult mai drastice pentru reducerea amprentei de poluare, atingând inclusiv arii în mod normal considerate subiect tabu, cum ar fi alternativele din carne, indiferent dacă este vorba de carne cultivată în laborator sau proteine ​​pe bază de plante.

Livrat de compania BioTech Foods, produsul numit Ethicameat sicne 2017 este în esență carne de porc obținută din celule clonate în condiții de laborator, fără a apela la sacrificarea de animale vii. Este pentru prima dată când Europa participă în mod activ la noul trend pentru „cultivarea” produselor din carne artificială, ca alternativă sustenabilă la proteinele din sursă animală.

Urmând etapei inițiale de testare și evaluare, este așteptat ca metodele dezvoltate de BioTech Foods să fie implementate la scară largă, carnea artificială devenind în cele din urmă un ingredient important și în dieta consumatorilor europeni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: