Redactia.ro
Home » Știri » Prima ţară din lume ce şi-a ales un preşedinte homosexual. Unde trăiesc cei mai toleranţi cetăţeni din lume

Prima ţară din lume ce şi-a ales un preşedinte homosexual. Unde trăiesc cei mai toleranţi cetăţeni din lume

Paolo-Rondelli-san-marino

S-a întâmplat şi una ca asta. Era doar o chestiune de timp. A apărut şi primul şef de stat homosexual asumat. San Marino a ales vineri în funcţia de preşedinte de ţară un bărbat care este homosexual, o decizie ce ar reprezenta, potrivit declaraţiilor sale, o premieră mondială.

Pe contul lui de Facebook, Paolo Rondelli, în vârstă de 58 de ani, a declarat că el este „probabil primul şef de stat din lume care face parte din comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali)”.

Italienii au salutat opţiunea cetăţenilor din San Marino

Marco Tonti, preşedintele asociaţiei Arcigay din Emilia-Romagna, regiunea italiană în care se află statul San Marino, a salutat acest „eveniment istoric”.

„El este primul şef de stat homosexual şi activist pentru drepturile comunităţii LGBT. Există precedente printre şefii de guverne şi printre miniştri, dar aici este vorba despre o premieră mondială pentru un şef de stat”, a adăugat Marco Tonti.

Reamintim că mai multe guverne sunt sau au fost conduse de persoane gay, precum Xavier Bettel – prim-ministrul Luxemburgului din 2013 – şi islandeza Johanna Sigurdardottir (în perioada 2009-2013).

Cine este Paolo Rondelli?

Noul preşedinte al micuţului stat San Marino este „un om de o imensă cultură şi cu o mare experienţă diplomatică şi politică. El a luptat pentru drepturile femeilor şi ale persoanelor LGBT din San Marino şi nu numai din San Marino”, a scris Monica Cirinna pe contul ei de Facebook.

Este o zi istorică, ce mă umple de bucurie şi de mândrie, pentru că Paolo Rondelli va fi începând de astăzi şi pentru următoarele şase luni primul şef de stat din lume care aparţine comunităţii LGBT”, a adăugat senatoarea italiană.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: