Redactia.ro
Home » Știri » Prima zăpadă din an, în România. Unde a nins abundent în ultimele zile

Prima zăpadă din an, în România. Unde a nins abundent în ultimele zile

GALERIE FOTO (4) Prima zăpadă din an, în România

Vremea în România a început să se răcească în ultimele zile și se pare că zăpada este mai aproape ca niciodată. Miercuri, iarna și-a intrat în drepturi în zonele montane din România. Stratul de zăpadă măsoară doi centimetri la Bâlea Lac, în Munții Făgărași și trei centimetri la Vârful Omu, în Munții Bucegi.

Prima zăpadă din an, în România. Unde a nins abundent în ultimele zile

Iarna și-a intrat în drepturi în zonele montane din țară. Conform Mediafax.ro, miercuri a nins, zăpada măsurând doi centimetri la Bâlea Lac, în Munții Făgăraș și trei centimetri la Vârful Omu, în Bucegi. Specialiștii ANM anunță că în zilele următoare, în zonele înalte, vor avea loc precipitații mixte. De asemenea, meteorologii se așteaptă ca și în cursul zilei de joi să ningă la munte.

Cum va fi iarna 2020-2021

Conform meteorologilor, există șanse slabe să avem parte de o iarnă geroasă și plină de zăpadă anul acesta. Specialistul Roxana Bojariu a declarat că cel mai probabil iarna aceasta va fi una dintre cele mai calde de până acum, dar vor fi episoade de viscol și temperaturi scăzute.

Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ. Este probabil să avem ierni geroase, dar șansele sunt mult mai mici față de acum 20-40-60 de ani„,, a spus meteorologul.

Totodată, meteorologul a declarat că anul 2020 a fost cel mai călduros an începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Încălzirea globală și-a spus cuvântul în 2020, față de anul 2016. „Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci cand vorbim despre incalzirea globala. Intr-o iarna calda, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap intreaga economie„, a mai spus Roxana Bojariu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: