Redactia.ro
Home » Știri » Primăria București oferă 2.500 de lei acestor persoane. Anunțul Gabrielei Firea

Primăria București oferă 2.500 de lei acestor persoane. Anunțul Gabrielei Firea

Primăria București oferă 2.500 de lei acestor persoane

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei a anunțat că femeile cu cancer la sân vor primi un ajutor financiar de 2.500 de lei pentru teste genetice care să prezinte probabilitatea de recidivă a acestei afecțiuni în următorii ani.

Primăria București oferă 2.500 de lei acestor persoane. Anunțul Gabrielei Firea categorie

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Capitalei, vor fi incluse 500 de femei care suferă de cancer și au indicație medicală eliberată de la medicul oncolog pentu efectuarea testării în proiectul numit ”Testare BRCA”.

Gabriela Firea a precizat că acestea vor primi un sprijin din partea Primăriei Capitalei de 2.500 de lei, pentru a realiza teste BRCA. Suma va fi decontată pentru fiecare benficiar în parte, de către unitățile sanitare publice sau private afiliate în cadrul proiectului.

Este un proiect care salvează vieţi, pentru că în funcţie de rezultate, se poate prescrie un tratament adecvat, care poate reduce foarte mult probabilitatea de recidivă a bolii”, a transmis Gabriela Firea.

Ce buget are proiectul?

Conform știripesurse.ro, acest proiect se va desfășura în perioada 2020-2021 și va avea un buget de peste 1,2 milioane de lei. 4.000 de lei din acești bani vor fi cheltuiți pentru formarea unei aplicații prin intermediul căreia femeile doritoare să se poată înscrie în acest proiect.

O statistică a noului proiect arată că peste 900 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer la sân numai în București, iar acestora li se adaugă peste 3.500 de paciente care au fost diagnosticate în ultimii cinci ani cu această boală.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București va elabora în termen de zece zile regulamentul pentru implementarea acestuia. Totodată, proiectul a fost aprobat joi 13 august de Consiliul Municipal București.

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer înregistrat în rândul femeilor, cu peste 400.000 de cazuri noi diagnosticate anual. În România, canerul de sân ocupa în 2018, prima poziție cu o pondere a cazurilor noi de 25,1%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: