Redactia.ro
Home » Știri » Primele imagini cu medicul-erou de la Piatra Neamț. Care mai este starea lui Cătălin Denciu

Primele imagini cu medicul-erou de la Piatra Neamț. Care mai este starea lui Cătălin Denciu

GALERIE FOTO (3) Primele imagini cu medicul erou

Au apărut primele imagini din Belgia, cu medicul-erou, Catălin Denciu, care a intrat la propriu în flăcările incendiului de la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț, pentru a salva din pacienți.  Cătălin Denciu a fost externat de la spitalul militar Regina Astrid din Bruxelles, acolo unde a fost internat prima oară, după transferul din țară. El face acum recuperare la Spitalul Universitar Saint-Luc, unde în trecut a lucrat ca anestezist. Care mai este starea sa?

Primele imagini cu medicul-erou de la Piatra Neamț. Care mai este starea lui Cătălin Denciu

Au apărut primele imagini cu Cătălin Denciu, medicul-erou, după incendiul de la ATI, de anul trecut, de la Spitalul din Piatra Neamț. Bărbatul se recuperează acum la un alt spital, după ce a fost externat de la Spitalul Regina Astrid, din Bruxelles, aici unde a fost adus prima oară, din România. Cătălin Denciu a făcut și primele declarații, potrivit Digi 24.

Medicul erou este în prezent la Spitalul Universitar Saint-Luc, unde în urmă cu mulți ani a lucrat un an ca anestezist. Pozele i-au fost făcute de jurnaliștii revistei Ministerului Apărării din Belgia, deoarece unitatea medicală ”Regina Astrid” era una militară, în același timp.

În imagini se poate vedea cum doctorul este ars din cap până în picioare. Are arsuri la cap, la care este și bandajat, la față, mâini și picioare. Coatele îi sunt la fel de afectate, după ce reamintim că echipamentul de pe el a fost cuprins de flăcări, în timp ce a intrat în foc să salveze viețile pacienților de la ATI.

Cătălin Denciu a stat în comă indusă, la Spitalul Regina Astrid din Bruxelles, timp de trei săptămâni. După ce și-a revenit, a început treptat să se recupereze. Acum, după cum spune el, poate să meargă cu bicicleta.

”Îmi amintesc că m-am trezit în terapie intensivă. Acolo am fost îngrijit de asistenți medicali și kinetoterapeuți, iar pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijiri medicale. Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta”, spune dr. Cătălin Denciu.

Primele imagini cu medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Piatra  Neamț: "Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să  merg cu bicicleta" -

Cătălin Denciu: „Recuperarea este departe de a se finaliza”

Cătălin Denciu este conștient că procesul de recuperare va dura o perioadă și mărturisește că va depune tot efortul pentru a se simți mai bine.

„Recuperarea este departe de a se finaliza, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși”, spune medicul erou de la Piatra Neamţ.

Alături îi este continuarea și soția sa, pe lângă medici. Femeia a stat, inițial, într-o cameră dedicată personalului militar din spitalul Regina Astrid, pentru a-și supraveghea soțul și a învățat tehnici de îngrijire și recuperare. Acum, se află alături de soțul ei și la Spitalul Universitar Saint-Luc.

Reamintim că incendiul de la ATI Piatra Neamț, a izbucnit în luna noiembrie, unde zece pacienți cu coronavirus și intubați au murit sfâșiați de flăcări. Doar șapte dintre ai au supraviețuit, dar din cauza arsurilor grave au murit treptat și doar unul a mai supraviețuit.