Redactia.ro
Home » Știri » Primele măsuri de relaxare. Când se vor deschide cabinetele stomatologice, frizeriile și saloanele de cosmetică

Primele măsuri de relaxare. Când se vor deschide cabinetele stomatologice, frizeriile și saloanele de cosmetică

măsuri de relaxare

Președintele Societății Române de Microbiologie Alexandru Rafila susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor pentru prevenirea COVID19.

Specialistul susține însă că anumite activități trebuie redeschise, cum ar fi stomatologia, frizeriile și cosmetica. De asemenea, școlile trebuie redeschise prin practicarea unor ture. „Frizeriile, cosmetica, trebuie reluate într-o formă sau alta. Elevii pot fi chemați la ore în schimburi întinse pe toată ziua. Sunt acțivități, precum stomatologia, care trebuie reluate. Testarea ar trebui să fie eșantionată, nu de masă. Relaxarea va fi facuta în pași, nu va fi făcută deodată”, a spus Alexandru Rafila.

„S-au lansat multe variante. Nu cred că cineva este capabil să spună cu exactitate data când se vor relaxa măsurile. S-a făcut referire la data de 15 mai pentru că atunci se termină prelungirea stării de urgență.

Dacă până atunci, se întâmplă două lucruri importante: pe de o parte, punem la punct o strategie care să fie aplicabilă etapizat și verificată la sfârșitul fiecărei etape, iar pe de altă parte până pe data de 15 mai se înregistrează o scădere constantă a numărului de cazuri și asta depinde de noi toți, atunci sigur ne putem gândi la o relaxare a măsurilor și la o reluare a diferitelor tipuri deactivități”, a mai spus președintele Societății Române de Microbiologie, potrivit digi24.ro.

Arafat, despre cum s-ar putea deschide frizeriile si saloanele de cosmetica

„Ai nevoie de masuri speciale pentru frizerii, pentru cosmetica. Nu poti nelimitat sa le tii inchise, trebuie sa-si reia activitatea, dar sub o forma noua. Posibil ca nu vor avea zona de asteptare, trebuie sa te programezi, te duci direct la programare, stii ca esti asteptat.

Ai intarziat, vine altul in locul tau, nu stai si astepti acolo. Te duci si te plimbi pe strada o jumatate de ora si te intorci, nu stai acolo. Zona de asteptare va deveni una sensibila, va trebui sa nu mai existe temporar. Trebuie sa se inteleaga ca ne gandim cu colegii specialisti la acest domeniu, la masuri punctuale, pe diferite domenii, care trebuie sa fie luate ca masuri compensatorii la masurile de relaxare”, spune Raed Arafat.

Klaus Iohannis, despre sălile de fitness

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că autorităţile se gândesc la măsuri de relaxare după încheierea stării de urgenţă, în funcţie de evoluţia situaţiei, precizând că aceasta se va întâmpla treptat şi că va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricţii.

Amintim că sălile de fitness și saloanele de înfrumusețare și îngrijire personală, precum frizerii, saloane de coafură, saloane de cosmetică, au fost închise prin ordonață militară, la câteva zile după instituirea stării de urgență în România. Aceste prevederi au fost incluse în ordonanța militară nr. 1 din 18 martie 2020.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: