Redactia.ro
Home » Știri » Primele semne de încetinire ale contagiunii cu coronavirus. Ce se întâmplă acum în Lombardia

Primele semne de încetinire ale contagiunii cu coronavirus. Ce se întâmplă acum în Lombardia

GALERIE FOTO (2) coronavirus

Lombardia dă primele semne ale unei posibile încetiniri a contagiunii cu coronavirus. Anunțul a fost făcut luni de guvernatorul regiunii, Attilio Fontana. În această regiune extrem de populată, unde se află şi capitala financiară a Italiei, Milano, s-au înregistrat 1.218 decese.

Dintre acestea, 252 au fost înregistrate de sâmbătă şi până duminică, cel mai mare bilanţ de până acum. În total, în Italia s-au înregistrat 368 de noi decese duminică din cauza COVID-19, cel mai ridicat bilanţ pentru o zi înregistrat până acum în lume.

Numărul de noi cazuri creşte într-un ritm mai mic

Însă, în ciuda înmulţirii deceselor, guvernatorul Attilio Fontana a spus că există unele motive de optimism dacă sunt analizate datele, pentru că numărul de noi cazuri de coronavirus creşte într-un ritm mai mic decât în urmă cu câteva zile.

„Nu am văzut încă statisticile de astăzi, dar vedem unii mici paşi înainte”, a declarat el la Radio 1. „Înmulţirea (n.r. cazurilor de coronavirus) nu este atât de rapidă ca acum două-trei zile. Să sperăm că este începutul unei schimbări de direcţie – o spun în şoaptă”, a afirmat el, citat de Agerpres.

Premierul Giuseppe Conte a declarat pentru cotidianul Corriere della Sera că răspândirea coronavirusului se înrăutăţeşte în Italia la modul general. „Oamenii de ştiinţă ne spun că epidemia nu şi-a atins încă vârful. Aceste săptămâni vor fi cele mai riscante”, a afirmat Conte.

Când se va vedea o schimbare

Fontana a precizat că o schimbare de direcţie în privinţa contagiunii va fi văzută în zilele următoare, după măsurile stricte de limitare a deplasării persoanelor impuse de la 8 martie, în contextul în care apar rezultatele schimbărilor în comportamentul cetăţenilor.

Lombardia este regiunea unde a apărut primul grup de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus la 20 februarie, într-un mic oraş la circa 60 de kilometri de Milano.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: