Redactia.ro
Home » Știri » Primul oraș din România care interzice circulația de 1 Mai. Ce sancțiuni au impus autoritățile

Primul oraș din România care interzice circulația de 1 Mai. Ce sancțiuni au impus autoritățile

Circulatia interzisa

Un oraș din România interzice circulația mașinilor, autotilitarelor și motocicletelor în perioada 1-2 mai. Amenzile pentru încălcarea acestei restricții este în cuantum de la 100 de lei la 500 lei.

Primul oraș care a interzis circulația mașinilor pe data de 1 mai

Municipiul Blaj a devenit primul oraș din România care interzice circulația mașinilor, autotilitarelor și motocicletelor în data de 1-2 mai. Această hotărâre a fost adoptată miercuri de Comitetul local pentru Situații de Urgență, pentru a preveniri și limita răspândirea cu coronavirus.

Autoritățile au anunțat că nerespectarea acestor restricții, vor fi sancționate cu avertisment sau cu o amendă contravențională în cuantum de la 100 lei până la 500 lei.

Va fi interzisă circulaţia tuturor autovehiculelor, maşinilor, autoutilitarelor şi motocicletelor în municipiul Blaj în zilele de 1 mai 2020 şi 2 mai 2020, între orele 7:00 şi 19:00. Excepţie fac următoarele categorii de autovehicule, maşini, autoutilitare, motociclete şi/sau participanţi la trafic: autovehicule, maşini, autoutilitare care aprovizionează unităţile de alimentaţie publică din municipiul Blaj, se menționează într-un comunicat de presă.

Pentru situațiile de urgență, fac excepții de la prevederile acestei restricții autovehiculele, mașinile, autotilitare și motocicletele Poliției și Jandarmeriei Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Public de Poliţie Locală al municipiului Blaj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD, Serviciului de Ambulanţă, Spitalului Municipal Blaj, Primăriei Municipiului Blaj, Serviciului Public de Interes Local „Gospodărie Comunală”, precum şi toate autovehiculele altor furnizori de servicii publice (energie electrică, gaz metan, apă-canal, internet/telefonie/cablu TV, salubritate.

Respectara regulilor de 1 mai

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a declarat miercuri seara că măsurile de relaxare după data de 15 mai vor fi luate în funcție de cum vor respecta cetățenii români, restricțiile impuse de autorități în data de 1 Mai.

El a precizat că speră ca aceștia să fie responsabili și să nu pună în pericol sănătatea întregii societăți.

Dacă de 1 mai lumea merge la plajă, nu respectă distanțarea socială și până în 15 mai se vor înregistra creșteri de cazuri, atunci nu vor fi fi scenarii discutate într-o variantă optimistă”, a mai spus ministrul.

De asemenea, Vela a declarat că România stă destul de bine în comparație cu alte țări precum Spania, Belgia sau Anglia. În legătură cu concediile de vara aceasta, ministrul de Interne a specificat că se mai lucrează la aceste variante de relaxare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: