Redactia.ro
Home » Știri » Primul român ar putea fi vaccinat anti-Covid pe 27 decembrie. Ce trebuie să facă la 21 de zile distanță

Primul român ar putea fi vaccinat anti-Covid pe 27 decembrie. Ce trebuie să facă la 21 de zile distanță

vaccin

Pe data de 27 decembrie am putea asista la prima vaccinare anti-covid în România, transmit autoritățile. Primele persoane care vor fi vaccinate sunt medicii din linia întâi. 

Primul român ar putea fi vaccinat anti-Covid pe 27 decembrie

Pe data de 27 decembrie ar putea fi vaccinat anti-coronavirus primul român. Cadrele medicale din linia întâi  vor fi primele cărora li se vor administra primele doze de tratament. Dintr-un flacon pot fi vaccinate cinci persoane. Vor fi aproximativ 900 centre de vaccinare în România și  7 de depozitare a dozelor de tratament: Institutul Cantacuzino și cele șase spitale militare, informează Digi 24.

Sunt așteptate doze de vaccin pentru peste 10.milioane de români. Fiecare persoană va fi vaccinată de două ori, la o distanță de 21 de zile. După administrarea vaccinului, trebuie primit un document care atestă acest lucru, care va arăta ca un bilet de externare din spital, spune Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare de la noi din țară.

”Va fi un document medico-legal care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul. Adeverința de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română și engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic. Va fi ca un bilet de ieșire din spital”, a precizat medicul.

Klaus Iohannis și Raed Arafat, dispuși să se vaccineze public anti-covid

Sun așteptate 10.000 de doze de vaccin anti-coronavirus până pe 27 decembrie, de la Pzfier, iar cei care vor dori să se vaccineze trebuie să aibă peste 16 ani. De altfel, reamintim că, potrivit spuselor autorităților, vaccinul anti-coronavirus nu este obligatori și va fi gratuit. Mulți români sunt sceptici cu privire la vaccinare, iar pentru a-i încuraja Klaus Iohannis sau Raed Arafat sunt dispuși să se vaccineze public anti-Covid19.

„Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu, nu am nicio problemă cu asta. Eu sunt pentru vaccinare, personal sunt pentru vaccinare”, a spus șeful statului.

Raed Arafat a mai precizat că și alte persoane ar trebui să se vaccineze public anti-coronavirus pentru a demonstra eficacitatea tratamentului.

”Vorbim de primul trimestrul al anului viitor, atunci se va începe vaccinarea. Când va veni vaccinul, va fi anunțat, imediat ce datele se vor stabili. Dar oamenii sunt supuși unui bombardament de informații, multe dintre ele nevalidate, iar la acest moment, prin puterea exemplului, putem arăta populației că trebuie să ne vaccinăm. Dacă asta este un mod de a convinge o mică parte de oameni, atunci nu doar eu, ci și alții ar trebui să o facă. Da, am încredere în vaccin și da mă voi vaccina la vedere, dacă trebuie. Sunt vaccinuri care sunt așteptate la nivel mondial. Toate țările membre UE vor primi același vaccin ca România”, a spus și șeful DUS, Raed Arafat într-un interviu la Antena 1.

De asemenea, Raed Arat a mai spus ca pentru vaccinul anti-coronavirus să dea rezultate, ar trebui vaccinată 60-70 % din populația țării.

”În mod normal ar trebui să se ajungă la 60-70% din populație să se vaccineze, ca să întrerupem acest cerc vicios. Atunci riscul de transmitere scade semnificativ și protejăm și persoanele care nu se vaccinează. Noi sperăm că oamenii să se convingă! Campania va fi transparentă, colegii vor explica de ce se face și ce se face. Oamenii trebuie să înțeleagă că așa oprim pandemia. Fiecare țară trebuie să ajungă la un număr de vaccinați ca să scăpăm de pandemie la nivel mondial”, a afirmat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: