Redactia.ro
Home » Știri » Prințul Philip: ofițer de marină, patron și un soț devotat. Viața și vremurile tumultoase trăite de soțul reginei Elisabeta

Prințul Philip: ofițer de marină, patron și un soț devotat. Viața și vremurile tumultoase trăite de soțul reginei Elisabeta

GALERIE FOTO (8) Prințul Philip_ ofițer de marină, patron și un soț devotat.

Prințul Philip: ofițer de marină, patron și un soț devotat. Casa Regală a anunțat cu mare tristețe moartea prințului Philip. Ducele de Edinburgh s-a stins din viață la vârsta de 99 de ani, cu două luni înainte de a împlini vârsta de 100 de ani. Ani la rând s-a vorbit despre soțul Reginei Elisabeta, dar puțini sunt cei care știu vremurile dificile trăite de acesta.

Prințul Philip: ofițer de marină, patron și un soț devotat. Viața și vremurile tumultoase trăite de soțul reginei Elisabeta

Soțul reginei Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 99 de ani, acesta confruntându-se cu multe probleme de sănătate în ultimul timp.Ducele de Edingurgh a trăit o viață excepțională, dar a prins șivremuri incredibil de dificile. Philip a fost considerat un om complex, inteligent și veșnic liniștit. Acesta a lăsat în urmă povești și momente istorice. Prințul Philip s-a născut la Corfu în 1921, dar copilăria a fost una dificilă. Când avea doar 18 luni, familia sa a fost forțată să fugă din țară, după ce o lovitură de stat militară a anunțat că traiul în Grecia nu mai este sigur. În cele din urmă s-a stabilit la Paris, unde a închiriat o casă de la o rudă.

Printul Philip, bebelus

Mama prințului Philip a fost diagnosticată cu schizofrenie paranoică, iar la acea vreme acesta avea doar 8 ani. Istoricul Robert Lacey a povestit că mama sa a fost închisă într-un azil pentru tulburări psihice, iar ceea ce a fost cu adevărat șocant, este faptul că lui Philip nu i s-a spus niciodată ce s-a întâmplat cu mama sa, care a dispărut pur și simplu din viața sa. Tatăl său i-a părăsit pentru a fi împreună cu o altă femeie, iar Philip a fost nevoit să se ocupe singur de creșterea sa. Cele patru surori ale prințului s-au căsătorit cu nemți, iar una dintre ele a murit într-un accident aviatic.

Printul Philip in copilarie

Când a izbucnit cel de-al Doilea Război Mondial, Philip a fost trimis în Oceanu Indian și apoi în Marea Mediterană, pentru a servi pe HMS Valiant. Acesta a fost prezentat în expediții ca fiind cel care a manevrat reflectorul navei în timpul bătăliei de la Capul Matapan, împotriva italienilor. În 1952, a fost avansat la locotentent, iar pe viitoarea sa soție avea să o cunoască înainte de începerea războiului, în timp ce se afla în marină.

Printul Philip in marina

Momentul în care viața prințului Philip s-a schimbat pentru totdeauna

Philip si regina Elisabeta s-au cunoscut în timpul unei vizite regale, când i s-a cerut să-l escorteze pe regele George al VI-lea și familia lui. Printre fiicele regelui se afla și prințesa Elisabeta, de care s-a îndrăgostit iremediabil. Ulterior, aceștia au păstrat legătura prin scrisori, cu toate că unele persoane au fost sceptice cu privire la relația lor. Cu toate astea, în 1947 prințesa Elisabeta și Philip s-au logodit și s-au căsătorit în luna noiembrie.

În momentul în care aceasta a devenit regină, viața lui Philip avea să se schimbe pentru totdeauna. Philip a renunțat la cariera sa navală și a devenit patron al afacerilor britanice, promovând industria britanică în întreaga lume. De-a lungul anilor, a susținut aproximativ 800 de organizații caritabile diferite. Copiii și nepoții au declarat că ducele de Edinburgh era un bărbat la care toți puteau apela cu încredere.

De asemenea, acesta a ajutat la modernizarea monarhiei și a reușit ca familia regală să fie mai accesibilă, încurajându-și soția să viziteze mai des atât Marea Britanie, cât și străinătatea. La moartea prințesei Diana, ducele de Edinburgh l-a încurajat pe William să meargă în spatele sicriului mamei sale, spunându-i că va merge alături de el. Prințul Philip a fost cel mai longeviv consort din lume și timp de mai bine de un deceniu, a fost un personaj în centrul prezent în centrul vieții naționale britanice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: