Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza ANM 15 aprilie. Cod galben în mai multe județe din țară

Prognoza ANM 15 aprilie. Cod galben în mai multe județe din țară

GALERIE FOTO (3) Cod galben 15 aprilie

Meteorologii au anunțat  prognoza meteo pentru miercuri, 15 aprilie. Potrivit acestora, sunt emise două avertizări de tip cod  galben de vânt puternic în mai multe județe din țară.

Vremea 15 aprilie 2020 în România

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, miercuri vremea va fi destul de rece decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a țării. În regiunile estice și sud estice, temperaturile vor fi ceva mai scăzute,

Regimul pluviometric va fi deficitar în întreaga țară, inclusiv în regiunile intra-carpatice și la munte.

În Banat, temperatura aerului va crește ușor și treptat, iar maximele se vor situa, în medie, între 6 și 12 grade Celsius, iar probabilitatea de ploi va fi ridicată.

În Crișana, miercuri, vremea va fi răcoroasă, cu valori termice diurne ce se vor situa, în medie, în jurul a 14 grade. De asemenea, probabilitatea de ploaie va fi redusă.

În Transilvania, vremea se va menține rece, și se vor înregistra între 11 și 12 grade Celsiu, iar temperaturile minime vor avea variații semnificative și se vor încadra între -4 și 3 grade Celsius.

În Maramureș, temperaturile maxime vor fi de până la 13 grade Celsius, iar cele nocturne se vor încadra între -2 și 2 grade Celsius. Se vor semnala precipitații, predominant ploi.

În Moldova, vremea va fi rece, cu temperaturi maxime medii cuprinse între 1- și 13 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa între 2 și 5 grade Celsius, și va ploua slab.

În Dobrogea, temperaturile maxime nu vor avea fluctuații semnificative și se vor situa în medie între 10 și 12 grade Celsius.

Cod galben de vânt puternic

ANM a emis în cursul zilei de marți, în Banat și Crișana, apoi treptat în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia și în Moldova, cod galben de intesificări ale vântului cu viteze în general de 55 până la 70 km/h.

Codul galben va fi activat în intervalul orar 06.00-21.00, iar la munte, vântul va intesificări unde se vor semnala și precipitații mixte. În zona înaltă vor predomina ninsorile și rafalele ce vor depăși 70-90 km/h, spulberând zăpada. De asemenea, în nordul Carpaților Orientali și pe restul masivelor montane, se ba depune un strat de zăpadă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: