Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo ANM 24 noiembrie 2020. În ce oraș vor fi -5 grade Celsius

Prognoza meteo ANM 24 noiembrie 2020. În ce oraș vor fi -5 grade Celsius

Vreme

Prognoza meteo ANM 24 noiembrie 2020. Meteorologii au transmis cum va fi vremea în țara noastră în ziua de marți. Iată la ce temperaturi trebuie să ne așteptăm.

Prognoza meteo ANM 24 noiembrie 2020 pentru marile orașe

Va fi destul de frig, dat totuși un mic mai cald decât ar fi normal în această perioadă a anului. Temperatura maximă care se va regăsi în țara noastră va fi de 9 grade Celsius. Iată cum va fi vremea în cele mai mari orașe din țara noastră.

Prognoza meteo ANM 24 noiembrie 2020. Cum va fi vremea în București

Vor fi 8 grade în București, vântul va sufla cu 18 km/h, iar noaptea vor fi 0 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM 24 noiembrie 2020. Cum va fi vremea în Constanța

Va fi o maximă de 9 grade Celsius în Constanța, iar vântul va bate cu30 km/h. Seara, se va înregistra doar un grad.

Prognoza meteo ANM 24 noiembrie 2020. Cum va fi vremea în Iași

Va bate foarte tare vântul în Iași. Temperaturile vor fi cuprinse între -2 și 7 grade celsius. Vântul va sufla cu 24 km/h.

Prognoza meteo ANM 24 noiembrie 2020. Cum va fi vremea în Brașov

Va fi o maximă de 5 grade Celsius în Brașov, după cum arată prognoza meteo ANM.  Minima, în schimb, va fi de -5 grade.

Prognoza meteo ANM 24 noiembrie 2020. Cum va fi vremea în Cluj-Napoca

Vor fi temperaturi cuprinse între -3 și 3 grade Celsius în Cluj, marți. Vântul va sufla cu 9 km/h.

Cum va fi vremea în decembrie

Meteorologii ANM au făcut caracterizarea meteorologică a lunii decembrie, ce va veni în țara noastră în doar câteva zile.

„Luna de început a iernii, decembrie, se caracterizează printr-o gamă variată de fenomene meteorologice: ninsoare care asociată cu intensificări ale vântului determină producerea viscolului, fenomen ce se produce cel mai des în Câmpia Munteniei, în Dobrogea şi în estul Moldovei; ceaţă persistentă, mai ales în zonele de câmpie şi în depresiuni si mai rar, lapoviţă şi ploaie. O influenţă deosebită asupra ţării noastre încep să aibă din această lună dorsala anticiclonului est-european, care se extinde deasupra sud-estului Europei şi, într-o oarecare măsură, ciclonii mediteraneeni. Temperatura aerului marchează o scădere, în medie, cu 4 – 6ºC faţă de ultima lună de toamnă”, anunță ANM.

De ce precipitații vom avea parte în decembrie? Iată că meteorologii au transmis și acest lucru.

„Regimul precipitaţiilor este caracterizat de cantități medii lunare mai ridicate în partea vestică a țării ca urmare a aportului de aer umed venit dinspre Mediterană și mai scăzute, în medie cu 10 – 20 l/m2 , în cea estică. Cele mai mici valori, sub 30 l/m2 , caracterizează Podișurile Moldovei, Bârladului, Târnavelor precum și Depresiunea Brașovului și parțial Delta Dunării. În estul Câmpiei Române, sudul Moldovei, Dobrogea și mare parte din Podișul Transilvaniei precipitaţiile ating 30 – 40 l/m2 , iar pe măsură ce înaintăm spre vest cantitățile de precipitaţii cresc în medie la 40 – 50 l/m2 în vestul și centrul Câmpiei Române și în Câmpia de Vest și, la peste 50 l/m2 , în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali unde, pe areale restrânse, cantitățile depășesc chiar 75 l/m2”, precizează ANM.

 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: