Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo ANM. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea

Prognoza meteo ANM. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea

vremea anm

Prognoza meteo ANM 17 noiembrie 2020. Meteorologii au transmis cum va fi vremea în țara noastră în această zi. Iată de ce temperaturi vom avea parte, potrivit acestora.

Prognoza meteo ANM 17 noiembrie 2020 pentru marile orașe din țară

Maxima zilei de marți va fi de 15 grade Celsius, au anunțat meteorologii ANM. Vremea va fi, în general, frumoasă, dar vor exista și zone unde vor avea loc precipitații și descărcări electrice. Iată cum va fi vremea în marile orașe din țara noastră.

Prognoza meteo ANM 17 noiembrie 2020 pentru Arad

Marți, va ploua în Arad după cum arată prognoza meteo ANM. Sunt 65% șanse de ploaie. Temperatura maximă va fi de 9 grade Celsius, în timp ce minima va fi de 4 grade Celsius. Va ploua pe tot parcursul zilei.

Prognoza meteo ANM 17 noiembrie 2020 pentru București

Vor fi nori și ceață în București, iar temperatură maximă de marți va fi de 12 grade Celsius. Minima, în schimb, va fi de 6 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM 17 noiembrie 2020 pentru Constanța

Va fi foarte cald în Constanța pentru această perioadă a anului, pentru că temperatura maxima va fi de 15 grade Celsius, iar noaptea se vor înregistra cel puțin 10 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM 17 noiembrie 2020 pentru Iași

Va fi predominant noros în Iași, marți, potrivit anunțului meteo ANM. Maxima va fi de 8 grade.

Prognoza meteo ANM 17 noiembrie 2020 pentru Cluj-Napoca

Va ploua în mare parte a zilei în Cluj, iar temperaturile se vor încadra între 4 și 7 grade Celsius.

Ce precipitații sunt, de regulă, în luna noiembrie

Meteorologii au transmis ce precipitații sunt, de regulă, în luna noiembrie. Iată ce au explicat:

„Regimul precipitaţiilor din noiembrie înregistrează o uşoară creştere faţă de luna precedentă. Astfel, din datele înregistrate în perioada 1961–2019 la stațiile meteorologice din rețeaua Administrației Naționale de Meteorologie, se observă o creştere a cantităţii lunare de precipitaţii, medie multianuală (1961-2019), în sudul şi sud-vestul ţării precum şi în vestul şi nord-vestul acesteia ca urmare a aportului de aer umed dinspre Marea Mediterană”, au transmis specialiștii.

„În aceste zone, catitatea medie lunară, medie multianuală, este cuprinsă între 50 şi 75 mm. Cantităţi lunare, medii multianuale, mai mici de 30 mm se înregistrează în Delta Dunării, pe areale din vestul şi estul Transilvaniei, dar şi pe areale din jumătatea de nord a Moldovei. Valori lunare, medii multianuale cuprinse între 30 şi 50 mm sunt caracteristice Dobrogei, Munteniei, Moldovei şi majorităţii zonelor din Transilvania. Valori între 75 si 100 mm se înregistrează în zona montană înaltă (peste 1500 m)”, a precizat ANM.

Cum va fi această iarnă în țara noastră

”Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnificativ.

Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Într-o iarnă caldă, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreaga economie”, a declarat Roxana Bojariu, climatolog ANM.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: