Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo ANM 6 mai 2021. Vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a țării

Prognoza meteo ANM 6 mai 2021. Vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a țării

Vreme neobișnuit de caldă în februarie: Directorul ANM anunță o schimbare semnificativă a temperaturilor

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 6 mai 2021. Vremea va fi răcoroasă în vestul, centrul și nordul teritoriului, cu temperaturi maxime între între 15 și 25 de grade Celsius. Pe alocuri, este posibil să plouă și să aibă loc furtuni cu descărcări electrice. Iată cum va fi vremea potrivit prognozei meteo a specialiștilor ANM.

Prognoza meteo ANM 6 mai 2021. Vremea va fi răcoroasă în țară

Vremea va fi ușor înstabilă în noaptea de miercuri spre joi. Cerul va fi temporar noros și va ploua local în Maramureș, Transilvania, nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în zonele de munte și izolat în celelalte regiuni. Vor fi mai ales averse, însoțite trecător de descărcări electrice, iar cu totul izolat îndeosebi în zona Carpaților Meridionali, cantitățile de apă pot depăși 10…15 l/mp. Vântul va prezenta intensificări în zona montană, iar în prima parte a nopții și în vestul teritoriului, unde rafalele vor depăși 55…65 km/h, iar pe arii restrânse, trecător și în rest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade.

În vestul, centrul și nordul teritoriului, vremea va fi răcoroasă, în timp ce în rest, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. În cursul zilei cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud-estul țării și în zonele de munte, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină. Noaptea vor fi înnorări temporare, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe îndeosebi în Maramureș, Crișana și în Transilvania. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, în special în Carpații Orientali, unde rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar la intensitate mai redusă, local și în restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 15 și 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 0 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 13…14 grade pe litoral. Noaptea, izolat se va semnala ceață, cu precădere în regiunile sud-estice.

Prognoza meteo București

Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu ușoare intensificări după-amiaza. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 8…11 grade.

Vremea la munte

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, când, pe arii restrânse în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice, iar noaptea, îndeosebi în nordul Carpaților Orientali vor fi ploi slabe.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la altitudini mari, în special în Carpații Orientali, unde rafalele vor depăși 60…70 km/h. Valorile termice vor vor marca o ușoară scădere față de cu cele din intervalul anterior.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: