Redactia.ro
Home » Știri » Proteste anti-restricții și anti-mască în Capitală și-n alte orașe din țară. Avertismentul Jandarmeriei

Proteste anti-restricții și anti-mască în Capitală și-n alte orașe din țară. Avertismentul Jandarmeriei

Sute de persoane s-au adunat, sâmbătă după-amiază, în Piața Universității și în Piața Victoriei, pentru a protesta împotriva restricțiilor și a purtării măștii. Nu doar în Capitală, ci și-n alte orașe din țară au loc astfel de manifestări: Cluj, Brașov, Constanța și Galați.

Proteste anti-restricții și anti-mască în Capitală și-n alte orașe din țară. Avertismentul Jandarmeriei

Sute de români au ieșit, sâmbătă după-amiază, în stradă, pentru a protesta împotriva restricțiilor și a purtării măștii. Au loc manifestații în Capitală, în Piața Victoriei și Piața Universității, dar și în alte zone din țară: Cluj, Brașov, Galați și Constanța. În fața Guvernului s-au adunat și Diana Șoșoacă, Adriana Bahmuțeanu și jurnalistul Luis Lazarus.

”Grupul pentru vaccinare nu are nici măcar un medic, sunt ba purtători de cuvânt, ba din ministere, din Guvern care nu fac altceva decât să fie colonei și absolut toți fac parte din servicii, d-aia nu am voie să dau numele lor, dar o să dau publicității ce pot, pentru că nu te pui cu un avocat. Sunt oameni care ar trebui să conducă această așa zisă pandemie, pentru că noi nu avem pandemie, nu este nici măcar decretată epidemie în România. Tu nu poți să cerifici o pandemie până nu descoperi că în propria țară ai epidemie. Este o chestie logică, care iese din legislație. Nu mă las până nu sunt demiși acești oameni și nu vom avea niște profesioniști. Justiția lasă de dorit, totul pleacă de lipsa dreptății” a spus Diana Șoșoacă în Piața Victoriei.

În Cluj, la protest ia parte și liderul AUR, George Simion. După cum puteți vedea în imagini, mulți dintre oameni nu au măști, nu respectă distanțarea și flutură steagul țării.

Jandarmeria Română: „Sancțiunile pot ajunge până la 10.000 de lei”

Reprezentanții Jandarmeriei au transmis că s-a depășit numărul participanților. Îndeamnă la desfășurarea protestelor în condiții de precauție. În caz contrar, se vor aplica amenzi între 10.000 -2.5000 lei, potrivit HotNews.

”(…)Toate aceste nereguli intră în sfera contravențiilor și colegii mei vor aplica legea în baza principiului gradualității. Este firesc ca oamenii să fie conștientizați și informați cu privire la riscurile la care se expun. Următoarea etapă este aceea a avertismentelor, dacă vreți să le spunem așa, avertismente scrise sau verbale. Ultima și cea mai mare sancțiune, este cea coercitivă, pecuniară, pe care niciodată nu am ezitat să le aplicăm, dar este foarte importantă prevenția, mai ales când vorbim de grupuri mari de persoane și respectarea măsurilor de siguranță publică. (…) Sancțiunile pot ajunge până la 10.000 de lei pentru organizatori, iar pentru participanți este o gamă largă de sancțiuni care pot ajunge până la 2.500 de lei”, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, într-o intervenție la Digi24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: