Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat avertizează că putem ajunge la măsuri de restricționare regională

Raed Arafat avertizează că putem ajunge la măsuri de restricționare regională

Raed Arafat

Raed Arafat este de părere că măsura restricționării unor anumite zone în care cazurile de coronavirus sunt în creștere este foarte posibilă, în condițiile în care infectările cresc pe zi ce trece.

Raed Arafat, despre măsurile de restricționare regională

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, crede că numărul de cazuri din țara noastră, care se află în continuă creștere, ar putea determina luarea unor decizii administrative de tip restrictiv.

Raed Arafat a explicat că numărul persoanelor vindecate de coronavirus scade, în timp ce cazurile de infectări sunt în continuă creștere.

Mai mult decât atât, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a tras un semnal de alarmă și a spus că situația din România devine din ce în ce mai gravă.

Singura soluție pe care o avem în fața infecțiilor cu coronavirus este să respectăm măsurile de distanțare socială, de purtarea a măștii de protecție.

Ce restricții se impun odată cu creșterea numărului de cazuri

”Aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaţilor este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc şi înseamnă că avem o creştere continuă a numărului cazurilor active. Dacă populaţia nu respectă măsurile minime care sunt recomandate – mască, distanţare – riscul există (…) să vedem că situaţia în România poate să se înrăutăţească în continuare în lipsa măsurilor compensatorii care au fost recomandate sau impuse populaţiei”, a declarat Raed Arafat.

În situația în care numărul de cazuri de infectări este în creștere, unul dintre scenariile care este luat în calcul este acela de a fi impuse restricții regionale, în funcție de zonele care au multe cazuri de COVID-19.

”Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie, acolo unde apar zone afectate”, a secretarul de stat Raed Arafat.

Numărul cazuri de coronavirus din țara noastră este în continuă creștere, iar recordurile în ceea ce le privește sunt bătute aproape zilnic. Luni au fost confirmate 681 de cazuri noi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: