Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat, mesaj pentru românii care refuză să se vaccineze: „Valul 5 va fi cu un impact asemănător valului 4”

Raed Arafat, mesaj pentru românii care refuză să se vaccineze: „Valul 5 va fi cu un impact asemănător valului 4”

Raed Arafat, mesaj pentru românii care refuză să se vaccineze

Raed Arafat, mesaj pentru românii care refuză să se vaccineze. Șeful DSU a declarat sâmbătă, la Maratonul Informării din Capitală, că virusul COVID-19 încă nu este cercetat complet și că singura soluție de a ne vindeca de el este vaccinarea.

Raed Arafat, mesaj pentru românii care refuză să se vaccineze: „Valul 5 va fi cu un impact asemănător valului 4”

Raed Arafat, mesaj pentru românii care refuză să se vaccineze. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat, sâmbătă, la Maratonul Informării din Capitală, că noul coronavirus va dispărea atunci când toată lumea se va vaccina. „Nu știm ce va fi, nu știm dacă va apărea o variantă care va fi mai dificil de gestionat din punct de vedere al vaccinării, al transmiterii, să fie mult mai agresivă ca actuala variantă. Acum există o variantă în Marea Britanie, care se știe că este mai contagioasă decât varianta Delta. Se vorbește despre ea și este sub examinare. Toate aceste aspecte ne arată că lucrurile nu s-au terminat. Vaccinul a rămas soluția optimă”, a spus dr. Raed Arafat.

Raed Arafat a declarat că a început să apară tratamente pentru COVID-19, doar că acestea sunt substanțe chimice, și nu stimulent natural, precum vaccinul anti-COVID19. De asemenea, Arafat le-a transmis un mesaj românilor care nu vor să se vaccineze, îndemându-i pe aceștia să se imunizeze. „Eu vreau să le spun tuturor celor care aşteaptă tratamentul să stea să citească foarte bine: tratamentul e mai toxic decât orice vaccin. Tratamentul este o substanţă chimică pe care o introduci pentru a trata, pentru a opri virusul respective. Are un impact asupra corpului, ca orice tratament pe care-l luăm. Sunt substanţe chimice pe care le introducem pentru a combate un virus, un microb, pe când vaccinul este un mod de a stimula un sistem imunitar natural, care reacţionează la virusul respectiv. Aşa că să nu aştepte, pentru că și asta începe să devină un motiv: hai că noi așteptăm tratamente. Să nu aștepte! Vaccinul rămâne soluţia, iar valul 4 nu s-a terminat, iar după valul 4, dacă nu avem un număr suficient de vaccinați, valul 5 va fi cu un impact asemănător valului 4″, a spus medicul.

Specialistul a mărturisit că dacă vor fi persoane suficiente vaccinate, valul 5 va fi cu un impact mic pe sistemul sanitar, iar acest lucru înseamnă că se va putea conviețui cu el fără măsuri similare celor luate până acum.

Cum vor sărbători românii trecerea dintre ani

Doctorul Apostolescu, a declarat la Maratonul Informării că Revelionul va fi sărbătorit de românii care vor supraviețui în fața virusului.„Revelionul îl vor sărbători doar cei care vor supraviețui. Cei care vor un Nou An trebuie să aibă grijă să supraviețuiască”, a spus specialistul.

Șeful secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Colțea, Dr. Letiția Coriu a dat exemplu un caz șocant a două femeie, mamă și fiică. Cele două au decedat în urma infecătării cu noul coronavirus, iar soțul femeii nu a putut să participe la înmormântarea acestora, pentru că și el avea COVID-19. „Sunt familii întregi care mor. Am avut angajata spitalului, care avea doar obezitate, care nu s-a vaccinat și care lucra la unul dintre compartimentele spitalului. Întâi s-a îmbolnăvit fata, de 37 de ani, am tras de ea cu tot ce s-a putut, dar a murit. Apoi a intrat pe același pat mama. Ventilate mecanic amândouă multe zile… A murit și mama. Tot în perioadă de contagiozitate, tatăl practic nu a putut să le înmormânteze pe niciuna din ele, conform regulilor”, spune dr. Coriu.

Etichete: