Redactia.ro
Home » Coronavirus » Rase de câini care pot detecta cazurile de COVID-19

Rase de câini care pot detecta cazurile de COVID-19

Șase câini sunt momentan dresați de către Medical Detection Dogs în Milton Keynes, Marea Britanie

Claire Guest, co-fondatorul și directorul executiv al organizației, a spus că deja câinii prezintă semne că vor putea să miroasă virusul. Guest a dresat anterior câini pentru a depista mirosul malariei, cancerului și al maladiei Parkinson.

Norman, Digby, Storm, Star, Jasper și Asher vor fi dresați să miroasă virusul pe șosete, măști de protecție și ciorapi sterili purtați de personalul medical din Londra.

În principiu suntem siguri că aceste animale pot detecta coronavirusul”, a declarat Claire Guest, directorul asociației Medical Detection Dogs.

Dacă aceste cercetări vor avea succes, câinii ar putea fi folosiți pentru a detecta virusul inclusiv la persoanele care nu prezintă simptome specifice.

Mirosul dezvoltat îi ajută la verificarea a 250 de cazuri pe oră

Echipa se așteaptă că 3.200 de mostre să fie livrate săptămâna viitoare. Oamenii de știință vor determina dacă acestea conțin coronavirusul Medic din prima linie împotriva coronavirusului: „Nu există pacienți asimptomatici”iar câinii vor primi sarcina de a depista mostrele pozitive și de a-i alerta pe dresori.

Guest a spus că Asher, câinele pe care l-a salvat chiar ea, înregistrează progrese „excepționale”. Câinele din rasa cocker spaniel a trebuit să schimbe șapte familii înainte să fie găsit de dr. Guest.

„Deja învățase cum să depisteze malaria și Parkinson așa că știam că ar fi potrivit pentru un astfel de studiu. A găsit mirosul de antrenament fără nicio greșeală”, a mai explicat Guest.
„Asher este liderul, iar Storm este și el foarte priceput. Este foarte determinat și face totul cu plăcere”, a mai adăugat Guest.

După opt săptămâni de dresaj, câinii care au succes vor fi mutați în faza a doua pentru a fi testați în situații pe viu.

Steve Lindsay, profesor în cadrul Universității Durham, a anunțat că acești câini ar putea fi folosiți chiar și în aeroporturi pentru a identifica rapid persoanele are au contractat deja virusul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini