Redactia.ro
Home » Știri » Răsturnare de situație în cazul morții omului de afaceri Dan Petrescu. De ce s-a prăbușit avionul pilotat de acesta

Răsturnare de situație în cazul morții omului de afaceri Dan Petrescu. De ce s-a prăbușit avionul pilotat de acesta

Răsturnare de situație în cazul morții omului de afaceri Dan Petrescu

Răsturnare de situație în cazul morții omului de afaceri Dan Petrescu. În octombrie, anul trecut, avionul pilotat de afaceristul român Dan Petrescu s-a prăbușit aproape de Milano. Nu a existat niciun supraviețuitor. Anchetatorii au cercetat epava avionului, iar rezultatele arată că ar fi fost vorba despre o defecține tehnică.

Răsturnare de situație în cazul morții omului de afaceri Dan Petrescu. De ce s-a prăbușit avionul pilotat de acesta

Pe data de 3 octombrie s-a prăbușit avionul pilotat de afaceristul Dan Petrescu, în apropiere de Milano. Opt persoane se aflau la bord, dar nu a existat niciun supraviețuitor. Epava avionului este analizată în Canada, iar rezultatele arată că prăbușirea ar fi avut loc din cauza unei defecțiuni tehnice. Din primele informații se arată că manșa avionului ar fi rămas blocată, iar pilotul nu ar mai fi putut controla aeronava. La bordul aeronavei se aflau 8 persoane, Dan Petrescu, soția și fiul lui, Fillipo Nascimbene, soția sa, Claire Stephanie Caroline Alexandrescou, de 34 de ani și fiul lor, Raphael, de doar un an. În tragedia aviatică s-a stins și Miruna Anca Wanda Lozinschi, mama lui Claire Stephanie Caroline. De asemenea, în avion se mai afla și Julie Brossard, prieten cu Dan Ștefăn Petrescu.

La doar cinci minute după ce s-a ridicat de la sol, avionul înmatriculat în România s-a prăbușit în San Donato Milanese. Martorii susțin că au auzit o explozie puternică, dar au văzut și faptul că unul dintre motoare era în flăcări înainte ca avionul să se prăbușească. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de intervenție, dar aceștia nu au mai putut face nimic. Toate cele opt persoane aflate la bordul aeronavei au fost declarate decedate. Tragedia a avut loc pe o stradă care dă numele celei mai mari tragedii aviatice din istoria Italiei.

Cine a fost Dan Petrescu

Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani s-a mutat în Germania în perioada comunismului. După Revoluție s-a întors în România și a fost unul dintre primii parteneri de afaceri ai lui Ion Țiriac. Miliardarul a avut mai multe afaceri, dar o mare parte din avere provenea din imobiliare. Afaceristul deținea o avere de 3 miliarde de euro și locuia în Monte Carlo. Soția lui Dan Petrescu avea cetățeni franceză, iar fiul lor, Dan Ștefan Petrescu avea dublă cetățenie.

Autoritățile din Italia au verificat cutia neagră a avionului pentru a stabili cauzele incidentului. Potrivit datelor preliminare, se pare că aeronava a pierdut coordonatele și s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat. Se pare că cea care ar prelua averea magnatului ar fi Anca Surugiu, partenera de afaceri a lui Dan Petrescu. Anca Surugiu este asistenta și coordonatoarea tuturor firmelor acestuia, iar aceasta ar urma să preia averea miliardarului. Mai mult, Anca controla și avea cces la toate datele offshore-urile. Dan Petrescu deținea circa 15-20 de parcuri comerciale închiriate către Metro, Praktiker sau Auchan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: