Redactia.ro
Home » Sport » Reacția lui Cristian Tudor Popescu după anunțul că Simona Halep și Darren Cahill reiau colaborarea

Reacția lui Cristian Tudor Popescu după anunțul că Simona Halep și Darren Cahill reiau colaborarea

simona halep

Cristian Tudor Popescu s-a arătat încântat de revenirea lui Darren Cahill alături de Simona Halep, din 2020, și e convins că australianul e singurul alături de care campioana noastră poate câștiga turnee de Mare Slam.

„Fără Cahill a câștigat un Grand Slam, dar să ne gândim cum a câștigat Simona la Roland Garros și cum a făcut-o la Wimbledon. La Wimbledon a câștigat cu jocul ei vechi, defensiv, inteligent. Serena s-a împușcat în cap de la începutul jocului (n.r. finala Wimbledon 2019, 6-2, 6-2), nu am văzut-o niciodată într-o condiție psihică atât de slabă.

La Roland Garros meciurile cu Muguruza și Sloane Stephens nu au semănat deloc cu cele de la Wimbledon. A avut inițiativa, a avut acel al doilea joc al ei, în care schimbă prima direcția, își asumă riscuri, răspunde cu presiune la presiunea adversarei, nu se retrage înapoi”, a declarat CTP într-o intervenție la Digi Sport 1.

Simona Halep reia colaborarea cu australianul Darren Cahill

Analistul susține principalul motiv pentru care Simona Halep a dat lovitura prin readucerea australianului.

Nu există în România antrenori care să dețină competentele psihologice ale lui Cahill. Simona a crescut aici cum a putut din punct de vedere psihologic, a trăit din talent, din picioarele ei foarte bune, dar psihic nu a fost pregatită pentru a fi o mare campioană.

Cahill îi oferă ce nu se găsește în România, ceea ce Bianca (n.r. Andreescu) a primit în Canada. A învins-o pe Serena la US Open luptând cu ea piept în piept, mereu psihologic. A zis: <Vii peste mine, vin și eu peste tine, îmi dai retur, iți dau și eu retur>”, a mai spus Popescu.

 

Sportiva nu ar fi fost învinsă de Taylor Townsend, în turul 2 de la US Open, cu Darren Cahill alături, crede Popescu.

„Meciul cu Townsend nu ar fi fost pierdut în niciun fel cu Darren în tribună. Nu e vorba de coaching, ci de simpla prezență.

E suficient un contact vizual cu el, Darren o scoate pe Simona din ea însăși, unde a stat ani de zile, în copilăria ei, cu anume jenă. O obligă pe Simona să gândească, să găsească soluții tactice pe care le-ar fi gasit singură în meciul cu Townsend”, a mai afirmat el.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: