Redactia.ro

Reacția lui Cristian Tudor Popescu după anunțul că Simona Halep și Darren Cahill reiau colaborarea

simona halep

Cristian Tudor Popescu s-a arătat încântat de revenirea lui Darren Cahill alături de Simona Halep, din 2020, și e convins că australianul e singurul alături de care campioana noastră poate câștiga turnee de Mare Slam.

„Fără Cahill a câștigat un Grand Slam, dar să ne gândim cum a câștigat Simona la Roland Garros și cum a făcut-o la Wimbledon. La Wimbledon a câștigat cu jocul ei vechi, defensiv, inteligent. Serena s-a împușcat în cap de la începutul jocului (n.r. finala Wimbledon 2019, 6-2, 6-2), nu am văzut-o niciodată într-o condiție psihică atât de slabă.

La Roland Garros meciurile cu Muguruza și Sloane Stephens nu au semănat deloc cu cele de la Wimbledon. A avut inițiativa, a avut acel al doilea joc al ei, în care schimbă prima direcția, își asumă riscuri, răspunde cu presiune la presiunea adversarei, nu se retrage înapoi”, a declarat CTP într-o intervenție la Digi Sport 1.

Simona Halep reia colaborarea cu australianul Darren Cahill

Analistul susține principalul motiv pentru care Simona Halep a dat lovitura prin readucerea australianului.

Nu există în România antrenori care să dețină competentele psihologice ale lui Cahill. Simona a crescut aici cum a putut din punct de vedere psihologic, a trăit din talent, din picioarele ei foarte bune, dar psihic nu a fost pregatită pentru a fi o mare campioană.

Cahill îi oferă ce nu se găsește în România, ceea ce Bianca (n.r. Andreescu) a primit în Canada. A învins-o pe Serena la US Open luptând cu ea piept în piept, mereu psihologic. A zis: <Vii peste mine, vin și eu peste tine, îmi dai retur, iți dau și eu retur>”, a mai spus Popescu.

 

Sportiva nu ar fi fost învinsă de Taylor Townsend, în turul 2 de la US Open, cu Darren Cahill alături, crede Popescu.

„Meciul cu Townsend nu ar fi fost pierdut în niciun fel cu Darren în tribună. Nu e vorba de coaching, ci de simpla prezență.

E suficient un contact vizual cu el, Darren o scoate pe Simona din ea însăși, unde a stat ani de zile, în copilăria ei, cu anume jenă. O obligă pe Simona să gândească, să găsească soluții tactice pe care le-ar fi gasit singură în meciul cu Townsend”, a mai afirmat el.

Loading...