Redactia.ro
Home » Știri » Reacția lui Emanuel Macron după ce președintele Braziliei i-a jignit soția

Reacția lui Emanuel Macron după ce președintele Braziliei i-a jignit soția

GALERIE FOTO (3) Reacția lui Emanuel Macron după ce președintele Braziliei i-a jignit soția

Emanuel Macron și Jair Bolsonaro au o dispută de câteva zile din cauza situației delicate cauzate de incendiile din Pădurea Amazoniană. Jair Bolsonaro a publicat o fotografie cu Brigitte Macron unde a postat comentarii sexiste și lipsite de respect.

Reacția lui Emanuel Macron după ce președintele Braziliei i-a jignit soția

Emanuel Macron a declarat luni că braziliencelor le este rușine cu actualul președinte, ca răspuns după Jair Bolsonaro a insultat-o pe soția sa pe Facebook.

De câteva zile, cei doi lideri au o dispută după ce Macron l-a învinuit pe liderul brazilian de situația critică din Pădurea Amazoniană.  Si că a mințit în legătură cu politica privind schimbarea climatică. Potrivit Reuters, duminică, președintele Braziliei a postat o fotografie pe Facebook prin care face comparație între soția lui, Michelle, în vârstă de 37 de ani și soția lui Macron, în vârstă de 66 de ani.

Nu umiliţi omul, hahahah”, a scris Bolsonaro. Comentariul lui Bolsonaro a fost imediat criticat ca fiind unul sexist.

„Este trist pentru el şi pentru brazilieni”

Luni, la conferința de la Biarritz, unde liderii G7 s-au adunat pentru a vorbi despre situația din Amazonia. MAcron a discutat despre comentariile lui Bolsonaro și le-a catalogat ca extrem de lipsite de respect la adresa soției sale.

Este trist. Este trist în primul rând pentru el şi pentru brazilieni. Braziliencelor probabil le este ruşine cu preşedintele lor. Pentru că stimez poporul brazilian, sper ca foarte curând să aibă un preşedinte care să se ridice la nivelul misiunii sale”, a spus Macron.

De asemenea, tot luni, Jair Bolsonaro a criticat planului lui Macron de a crea o alianță internațională pentru protejarea Amazonului. Mai mult, acesta a scris pe Twitter, că Brazilia va fi tratată ca o colonie. Liderul francez a precizat că președintele Brazilie l-a mințit în legătură cu angajamentele luate de acesta pentru lupta împotriva. Schimbării climatice. În luna iulie, Bolsonaro trebuia să se întâlnească cu ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian, însă acesta a preferat să meargă la frizer.

Citeste si:Incendiile au distrus pădurea Amazoniană. Fumul a devenit vizibil din spațiu

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: