Redactia.ro
Home » Știri » Reacția președintelui Klaus Iohannis după ce s-a dat sentința în cazul Colectiv

Reacția președintelui Klaus Iohannis după ce s-a dat sentința în cazul Colectiv

Reacția președintelui Klaus Iohannis după ce s-a dat sentința în cazul Colectiv

Reacția președintelui Klaus Iohannis după ce s-a dat sentința în cazul Colectiv. Șeful statului a declarat că este foarte important pentru toată lumea să se facă dreptate în cazul incendiului din clubul Colectiv, iar cei care sunt ”real vinovați” să plătească.

Reacția președintelui Klaus Iohannis după ce s-a dat sentința în cazul Colectiv

Klaus Iohannis a fost întrebat la Palatul Cotroceni, ce părere are despre faptul că Tribunalul București a pronunțat luni, sentința în dosarul Colectiv. Șeful statului a precizat că cei vinovați trebuie să plătească ca ”să știm cum putem să prevenim alte asemenea tragedii”.

Tragedia din Colectiv, în continuare este o tragedie pe care o resimțim cu toții de fiecare dată când vorbim despre asta și sunt convins că victimele, rudele victimelor au așteptat cu sufletul la gură, cum se spune, această primă hotărâre judecătorească. Sigur, 4 ani poate fi considerat un termen lung, pe de altă parte vedeți că avem dosare, chiar în această perioadă am vorbit despre ele, de exemplu dosarul Revoluției, care trenează de foarte mult timp. Sper să nu se ajungă la perioade așa lung„, a precizat Klaus Iohannis.

„Să se facă dreptate”

De asemenea, șeful statului a spus că nu vrea să comenteze hotărârea judecătorească, dar cel mai importat este să se facă dreptate.

Dar una peste alta avem în primă instanță o hotărâre, nu vreau să comentez hotărârea judecătorească, fiindcă nu este rolul meu, dar important este să se facă dreptate. Deci este foarte important – și nu numai pentru victime și rudele victimelor, este important pentru noi toți să se facă dreptate. Cei vinovați, cei real vinovați să fie pedepsiți și, în acest fel, să știm de ce am avut acea tragedie și mai important, poate, să știm cum putem să prevenim alte asemenea tragedii”, a spus președintele României.

Sentința în cazul Colectiv

Luni, Tribunalul București a pronunțat sentința în dosarul Colectiv. Atfel, fostul primar al sectorului 5 Cristian Popescu-Piedone a fost condamant la 9 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Costin Mincu și Paul Ghencea au fost condamnați la 11 ani și 8 luni de închisoare, pentru ucidere din culpă în formă agravată.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă.

Citeste si:Sentința Colectiv. Prima reacție a unuia dintre patronii Colectiv

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: