Redactia.ro
Home » Știri » Recalcularea pensiilor aduce majorări de până la 80% pentru anumite categorii de pensionari. Şeful Casei de Pensii a făcut anunțul

Recalcularea pensiilor aduce majorări de până la 80% pentru anumite categorii de pensionari. Şeful Casei de Pensii a făcut anunțul

Ce se întâmplă cu a 13-a pensie în noua lege a pensiilor? Ce se întâmplă din septembrie 2024 

Recalcularea pensiilor reprezintă un moment crucial pentru milioane de pensionari din România. Odată cu adoptarea și publicarea normelor metodologice pentru noua lege a pensiilor, se deschide calea către o redistribuire echitabilă a veniturilor pentru această categorie de cetățeni. Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a adus lumina asupra acestui proces și a dezvăluit detalii esențiale despre cine va beneficia de majorările substanțiale și când acestea vor fi implementate.

Recalcularea pensiilor aduce majorări de până la 80% pentru anumite categorii de pensionari

Cu dosarele digitalizate aproape în întregime și semnarea contractului pentru softul informatic iminentă, pensionarii români sunt pe cale să primească o veste binevenită. Daniel Baciu a subliniat că procesul de recalculare va începe în curând și că, începând cu data de 1 septembrie, toți pensionarii vor primi pensiile recalibrate conform noii formule prevăzute în lege.

„Într-adevăr, avem o certitudine: deja normele metodologice de aplicare a legii 360 pe 2023 au fost adoptate în ședință de Guvern și publicate în Monitorul Oficial. 

De acum intrăm în linie dreaptă. 

În perioada imediat următoare, vom semna contractul subsecvent cu firma care asigură mentenanța sistemului informatic integrat al Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), astfel încât după ce softul va fi furnizat și va fi realizat de colegii care asigură această mentenanță, vom începe propriu-zis recalcularea dosarelor de pensie.

Din data de 1 septembrie, toți pensionarii vor primi pensiile recalculate conform noii formule prevăzute în lege”, a spus Daniel Baciu la Antena3 CNN. 

Majorări semnificative pentru peste 3.000.000 de pensionari

Printre cele mai promițătoare aspecte ale recalculării se numără majorările substanțiale ale pensiilor pentru peste 3.000.000 de pensionari. Aceste majorări, potrivit declarațiilor lui Baciu, pot ajunge până la 80% și chiar mai mult, în funcție de anumite criterii, precum stagii suplimentare de cotizare.

Un punct crucial evidențiat de șeful Casei de Pensii este că nicio pensie nu va scădea în urma recalculării, ci dimpotrivă, se vor înregistra majorări, ceea ce asigură o mai mare echitate și siguranță financiară pentru pensionarii României. Cu un buget suplimentar de 25 de miliarde pentru recalculare și indexarea de la 1 ianuarie cu 13,8%, se deschide perspectiva unei viitoare mai stabile și mai prospere pentru această categorie de cetățeni.

„În urma acestei recalculări, nicio pensie nu va scădea. Vom avea majorări, în principal, ale pensiilor. 

Avem un buget suplimentar de 25 de miliarde pentru recalculare de la 1 septembrie și pentru indexarea de la 1 ianuarie, cu 13,8%. 

Colegii mei de la Casa Națională de Pensii și colegii de la Casele teritoriale de Pensii sunt capacitați ca să reușim să facem acest proces de recalculare în timp util, astfel încât pensionarii să își primească drepturile legitime care li se cuvin începând cu 1 septembrie.

Sunt majorări care vor ajunge până la 80% chiar, dar și mai mari, datorită acelor puncte de stabilitate care fac diferența. 

Este practic noutatea în lege: persoanele care au realizat niște stagii suplimentare de cotizare vor beneficia de nişte majorări destul de însemnate”, a completat şeful Casei de pensii, Daniel Baciu.

Astfel, recalcularea pensiilor reprezintă un moment de transformare pentru sistemul de pensii din România. Cu promisiuni de majorări substanțiale și un angajament ferm pentru echitate și siguranță financiară, recalcularea aduce speranță și stabilitate pentru milioanele de pensionari care au contribuit la construirea țării. Odată cu intrarea în linie dreaptă a acestui proces, se conturează un viitor mai luminos pentru pensionarii României.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: