Redactia.ro
Home » Știri » „Regulament absurd” într-o şcoală din Bucureşti. Revoltă printre elevi

„Regulament absurd” într-o şcoală din Bucureşti. Revoltă printre elevi

GALERIE FOTO (2)

La Școala Gimnazială Nr.194, din Sectorul 4 al Capitalei, Asociaţia Elevilor critică grav regulamentul impus de către conducere. S-a luat imediat atitudine asupra demersurile pe care le-a stabilit comisia de disciplină.

Regulamentul este absurd

Regulamentul pe care conducerea l-a impus, a stârnit revoltă în rândul elevilor, deoarece sunt avertizați cu exmatricularea elevii care învață în cadrul instituţiei şcolare și vin cu părul vopsit , însă cei care prezintă un adevărat pericol ca de exemplu: posesie/ consum de droguri, alcool sau posesie de arme, organizarea jocurilor de noroc, riscă doar să aibă nota scăzută la purtare.

Asociația Elevilor critică regulamentul școlii

Pe lângă restricțiile clare din regulament, există și o regulă pe care asociația de elevi a criticat-o prin care elevii sunt obligați să poarte uniforma pe care o stabilesc cadrele didactice:

„Ținuta vestimentară şi capilară a elevelor va fi îngrijită (părul tuns scurt sau lung, dar legat şi pieptănat). Nu se admite părul vopsit. Elevele şi elevii care îşi vopsesc părul vor fi sancţionaţi până la eliminarea din şcoală şi chiar mutarea la altă şcoală. Fusta nu trebuie să fie foarte scurtă (cu mai mult de 5-6 cm deasupra genunchiului). Elevele nu vor avea sprâncene pensate, nu se vor farda (ruj, ojă, fond de ten, rimel etc). Nu se recomandă încălţăminte cu talpă înaltă, aceasta punând în pericol dezvoltarea normală a copilului”, este menționat în regulamentul școlii, potrivit Adevărul.

Asociația Elevilor a apelat la ntervenția Inspectoratului Școlar din București, în urma neregulilor pe care le-au sesizat:

„Elevii contestă aberările şcolii, dorindu-şi să diminueze aceste bariere în comunicare elev-profesor, din pricina unei culori diferite a părului ce le oferă oportunitatea elevilor să se exprime liber şi să îşi însuşească propriul stil. «Ce legătură are părul vopsit cu performanţa elevului?», este întrebarea unei eleve dintr-un liceu din Bucureşti, care condamnă ferm lipsa de interes a conducerii şcolii cu privire la sancţiunile care sunt chiar importante, cum ar fi: deţinerea sau consumarea drogurilor, băuturilor alcoolice sau alte substanţe interzise, care pot influenţa şi avea un impact negativ în viitorul elevului.

Modul de acţionare a şcolii în cele două situaţii sunt bulversante, şi nu autoritare, ci ilogice faţă de educaţia elevilor care învaţă în unitatea lor de învăţământ. De asemenea, aceleaşi sancţiuni ca în cazul introducerii de droguri în şcoală sunt valabile şi în cazul în care un elev introduce şi/sau să face uz în perimetrul unităţii de învăţământ de orice tipuri de arme sau alte produse pirotehnice, precum muniţie, petarde, pocnitori sau altele asemenea, spray-uri lacrimogene, paralizante sau altele asemenea care, prin acţiunea lor, pot afecta integritatea fizică şi psihică a elevilor şi a personalului unităţii de învăţământ”, au transmis reprezentanții Asociației Elevilor, într-un comunicat de presă.

Reacția conducerii școlii

După ce au observat controversa creată, conducerea și-a blocat site-ul unde era postat întregul regulament. Inspectoratul Școlar București a luat hotărârea de a face verificări în acest caz.

Sursa foto: captură Scoala 194
Sursa foto: captură Scoala 194
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: