Redactia.ro
Home » Sport » Reluarea Ligii 1 se amână. A fost depistat un nou caz de Covid-19

Reluarea Ligii 1 se amână. A fost depistat un nou caz de Covid-19

Liga 1

Astăzi urma să se reia Liga 1 cu meciul dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani. Partida programată pentru diseară a fost însă amânată după ce o persoană angajată a clubului de fotbal FC Botoşani a fost depistată pozitiv în urma efectuării testelor pentru diagnosticarea COVID-19.

Este vorba despre medicul echipei Petrică Rădăuceanu care este şi medic la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe „Mavromati” Botoşani, potrivit Agerpres. Rădăuceanu a declarat că testarea a fost făcută miercuri dimineaţă, la Stadionul Municipal din Botoşani, înainte ca echipa şi stafful tehnic să plece spre Craiova.

„A apărut, din păcate, un nou caz de COVID-19 în Liga I. În urma testelor efectuate de lotul şi personalul angajat al FC Botoşani un rezultat a ieşit pozitiv. Nu pot să dezvălui identitatea persoanei respective”, a declarat secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal Justin Ştefan.

Primul caz de Covid-19 din Liga a fost depistat la Dinamo

Este al doilea caz din Liga I după cel de la FC Dinamo, confirmat, joi seara. Gruparea din Ștefan cel Mare a anunţat, joi, că în urma efectuării testelor Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19 de către componenţii lotului şi personalului auxiliar, o persoană a fost depistată pozitiv, aceasta fiind izolată la stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

„Contacții persoanei respective sunt izolați timp de 14 zile. Avem trei situații: se termină ancheta și nu e nicio problemă, nu se finalizează ancheta în timp util sau se finalizează ancheta și există jucători care au avut contact cu persoana respectivă.

În a treia situație, Dinamo nu mai poate disputa jocul. În această situație, jucătorii ar intra în izolare timp de 14 zile, cum prevede legislația României. În cel mai rău caz vom analiza situația, pentru că avem niște alternative în acest moment”, a spus Justin Ștefan, pentru Digi Sport.

Sezonul 2019/2020 a fost întrerupt de pandemie la începutul lunii martie și urma să fie reluat, astăzi, cu meciul dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani.

Noul program al etapei din Liga 1

Sâmbătă, 13 iunie:

  • FC Voluntari – Academica Clinceni, 17:00, pe Digi Sport 1
  • Sepsi – Hermannstadt, 20:00, pe Digi Sport 1

Duminică, 14 iunie:

  • Viitorul – Poli Iași, 18:00, pe Digi Sport 1
  • CFR Cluj – FCSB, 20:00, pe Digi Sport 1

Luni, 15 iunie:

  • Astra – Gaz Metan, 20:00, pe Digi Sport 1
  • Craiova – FC Botoșani și Dinamo – Chindia, amânate

Meciul Universitatea Craiova – FC Botoşani a fost amânat după ce medicul echipei moldovene a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Partida dintre Dinamo şi Chindia Târgovişte a fost amânată după ce magazinerul echipei alb-roşii a fost depistat pozitiv la un test pentru coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: