Redactia.ro
Home » Știri » Reprezentanții Patriarhiei au făcut anunțul! Ce se va întâmpla cu slujba de Înviere

Reprezentanții Patriarhiei au făcut anunțul! Ce se va întâmpla cu slujba de Înviere

Reprezentanții Patriarhiei au făcut anunțul! Ce se va întâmpla cu slujba de Înviere

Reprezentanții Patriarhiei au făcut anunțul! Ce se va întâmpla cu slujba de Înviere. Pandemia ne interzice să stăm în locuri aglomerate și ne recomandă să stăm cât mai mult timp în casă.

Pe 19 aprilie, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele. Însă, în acest an totul va fi diferit. Deși românii sunt obișnuiți să meargă la biserică pentru a participa la slujbă, iar mai apoi să se întoarcă acasă cu lumină, dar și cu anafură în acest an ar putea privi cum se desfășoară slujba la televizor.

Pr. Arhid. Ionut Mavrichi, consilier patriarhal, a declarat că în cazul în care autoritățile nu vor veni cu noi ordonanțe, preoții vor sluji slujba de Înviere în biserici, conform situației de acum, mai exact conform Ordonanţei militare nr. 1 din 17 martie 2020 şi a Ordonanţei militare 2 din 21 martie 2020, care au stabilit măsuri succesive privind limitarea libertăţii de mişcare şi întrunire a cetăţenilor, ceea ce afectează și viața religioasă publică a credincioşilor, scrie Transilvania Reporter. .

Se caută soluții pentru împărțirea paștilor

În urma discuțiilor pe care mai marii bisericii le-au avut la Arhipiscopie, Bogdan Ivanov, consilier cultural și purtător de cuvânt al Mitropoliei Clujului Maramureşului şi Sălajului, a declarat următoarele:

În legătură cu Sfintele Paști, respectiv pâinea și vinul care simbolizează Trupul și Sângele lui Hristos, ar fi și varianta ca fiecare să le pregătească acasă și noi vom da o binecuvântare pentru ele. Însă nici eu, ca preot la biserica mea, nu am deocamdată o soluție. Am putea să le pregătim, oricum sunt sfințite din Joia Mare și, etapizat, le putem împărți, dar practic lumea nu are motiv de ieșit din casă. Ne gândeam să mergem la blocuri și să lăsăm la fiecare scară de bloc un anumit număr de pahare, dar ar fi impropriu.

Ca urmare, nu prea avem soluții, decât să acceptăm că slujba nu va fi ținută în condiții normale. În mod cert, vom avea aceeași situație ca acum, poate chiar mai drastică. Este o stare generală foarte diferită pe care o resimt și preoții. Faptul că ei sunt rupți de oameni, oamenii sunt rupți de ei. Comunicăm cu enoriașii pe diverse grupuri de socializare, avem echipe de voluntari, dar lipsește întâlnirea cu credincioșii. Dar, cu enoriași sau fără, Slujba Învierii trebuie ținută. În timpurile în care trăim, măcar atât ne mai salvează, vestea Învierii Domnului”, a precizat pentru Transilvania Reporter Pr.dr. Bogdan Ivanov.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: