Redactia.ro
Home » Știri » Restricțiile ar putea fi ridicate până la Paște. Ce spune Alexandru Rafila

Restricțiile ar putea fi ridicate până la Paște. Ce spune Alexandru Rafila

Restricții ar putea fi ridicate până la Paște

Restricțiile ar putea fi ridicate până la Paște. În doar două săptămâni, România ar putea scăpa de restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Cu toate astea, guvernanții încă nu au un plan foarte clar despre cum s-ar desfășura lucrurile.

Restricții ar putea fi ridicate până la Paște

După aproape doi ani de pandemie de coronavirus, lumea așteaptă să fie ridicate restricțiile. Deși multe țări au ales să relaxeze majoritatea restricțiilor, guvernanții noștri nu au un plan clar de ridicare a restricțiilor. Cu toate astea, sunt șase mari ca până la Paște, masca de protecție să nu mai fie obligatorie în interior sau în exterior, iar elevii și studenții de vor întoarce în bănci.

Totodată, românii vor putea intra fără certificate verzi în centrele comerciale sau in instituțiile publice. Schimbările ar putea avea loc și în restaurante, săli de fitness și în magazine. Este posibil să dispară limita de program iar toate acestea vor putea să funcționeze din nou la capacitatea maximă. Accesul va fi liber, fără certificat verde digital. Barurile și cluburile se vor redeschide, iar nunțile și toate evenimentele private vor fi reluate, după ce multe dintre ele au fost anulate. Terenurile de sport vor putea fi pline de oameni, deoarece nu va exista limită pentru numărul de spectatori la competițiile sportive.

Așadar, până la Paște, românii ar putea renunta la masca de protecție, elevii se vor putea duce la școală și accesul se va face fără certificat COVID în centre comerciale sau restaurante.

Alexandru Rafila nu este de acord cu relaxarea restricțiilor

Ministrul Sănătății și responsabilii cu pandemia vor ca starea de alertă să fie prelungită după 8 martie, deci Marcel Ciolacu susține că nu mai dorește prelungirea acesteia. Ridicarea stării de alertă presupune eliminarea multor restricții. Rafila a mărturisit că ridicarea restricțiilor se va face treptat, în funcție de detensionarea situației la Terapie Intensivă, acolo unde mai sunt internați.

„Vrem să realizăm un calendar de ridicare a restricțiilor. Lucrul care este mai relevant pentru noi se referă la media săptămânală a cazurilor de deces. Media săptămânală în valul patru 473. Cea mai mare în acest val a fost de 128 de decese.„Vrem să realizăm un calendar de ridicare a restricțiilor. Lucrul care este mai relevant pentru noi se referă la media săptămânală a cazurilor de deces.

Media săptămânală în valul patru 473. Cea mai mare în acest val a fost de 128 de decese.Peste 95% din totalul îmbolnăvirilor sunt cu tulpina Omicron. Această evoluţie va încheia şi acest cinci val. Cred că în următoarele trei săptămâni putem să discutăm despre revenirea la valori scăzute. În ceea ce priveşte ATI, ar fi scăderea sub 50% a paturilor de la ATI, adică sub 900 de cazuri ATI. Acest lucru să fie corelat cu un trend descrescător. În următoarele trei săptămâni o să ajungem la un număr de cazuri doar cu trei cifre în raportarea zilnică.Nimeni nu vrea restricţii, toată lumea vrea relaxări. Lucrul ăsta trebuie să fie făcut echilibrat. Îmi doresc să avem sărbătorile de Paşte fără restricţii în România”, a spus Alexandru Rafila.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: