Redactia.ro
Home » Știri » Restricții în București, prelungite încă 14 zile. Deciziile autorităților, în vigoare până la mijlocul lui noiembrie

Restricții în București, prelungite încă 14 zile. Deciziile autorităților, în vigoare până la mijlocul lui noiembrie

Restricțiile vor fi prelungite în București pentru încă două săptămâni. Bucureștiul continuă să rămână în scenariu roșu până pe 16 noiembrie, iar restricțiile actuale rămân în vigoare.

 

Se prelungesc restricțiile în București

 

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență s-a reunit luni în ședință și a decis prelungirea restricțiilor pentru încă 14 zile în Capitală. Bucureștiul va continua să rămână în scenariu roșu pentru încă 14 zile.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat, luni, după ședința CMSU că toate măsurile care sunt în vigoare în București în acest moment se vor menține și vor fi prelungite pentru încă două săptămâni.

Mai mult, Berbeceanu a precizat că incidența cumulată în București este de 3,91 cazuri la mia de locuitori.  Masca rămâne în continuare obligatorie. Mai mult, școlile vor funcționa în continuare în regim online până pe 16 noiembrie.

Traian Berbeceanu a făcut o precizare în privința școlilor.

”Singura decizie normală şi firească era ca activităţile să continue în sistem online”.

Pe de altă parte, prefectul Capitalei a ținut să anunțe că nu vor fi prevăzute măsuri suplimentare.

”Am apreciat că măsuri restrictive suplimentare nu se impun (…) Nu este normal să suprareglementăm, atâta timp câ eu şi colegii din Comitet am apreciat că nu sunt suficient de bine aplicate măsurile deja stabilite”, a adăugat prefectul Capitalei, care a precizat că autorităţile se vor concentra pentru a fi respectate mai bine aceste măsuri.

 

A crescut rata de infectare

 

Rata de infectare a crescut, după cum anunță prefectul Capitalei. Luni, rata de infectarea a juns la 3,91 față de 3,79 cât a fost duminică, scrie News.ro.

Berbeceanu a subliniat și obligativitatea decalării programului de către angajatorii privați și cei publici,  stabilită prin HG 856/ 2020, care nu se aplică însă.”Chiar la nivelul Prefecturii, de mâine, jumătate dintre angajaţi vor veni de la ora 7, iar ceilalţi la ora 9.00”, a explicat Berbeceanu. Prefectul a ținut să adauge că va fi evitată astfel aglomerația la metrou și în mijloacele de transport de tip STB.

Primarul general, Nicușor Dan, a declarat, la rândul său, că se va asigura că ,,şi operatorii privaţi din municipiul Bucureşti vor respecta această prevedere”. 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: