Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă de chec cu iaurt: mod de preparare și ingrediente

Rețetă de chec cu iaurt: mod de preparare și ingrediente

Chec

Rețetă de chec cu iaurt. Dacă checul este una dintre prăjiturile tale preferate, iată că poți să faci o variantă chiar mai bună de atât, dacă adaugi iaurt.

Cum se face checul cu iaurt. Rețetă pas cu pas

Checul cu iaurt este o rețetă delicioasă, pe care poți să o pregătești pentru membrii familiei tale, atunci când au poftă de ceva dulce. Este poate cea mai simplă rețetă de prăjitură, dar dacă adaugi și iaurt, niște fructe și chiar lămâie, vei transforma banalul chec într-un adevărat deliciu somptuous!

Ingrediente chec cu iaurt

  • 150 de grame de iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 4 ouă de mărime medie
  • 225 de grame de zahăr
  • 300 de grame de făină
  • 200 de grame de afine sau alte fructe de pădure
  • 80 ml. de ulei
  • 60 de ml. de zeamă de lămâie (zeama de la 1 lămâie mare)
  • coaja de la 1 lămâie netratată
  • 2 linguri de extract de vanilie sau 2 pliculețe de zahăr vanilat
  • 5 grame de sare
  • 5 grame de praf de copt (½ de pliculeț)

Rețetă chec cu iaurt. Cum se prepară

Începem rețeta noastră prin a porni cuptorul. Acesta trebuie să fie preîncălzit, la 180 de grade. Separăm ouăle și în castronul cu gălbenușurile, punem iaurtul, împreună cu vanilia,  coaja și zeama de lămâie. Amestecăm ușor, timp în care punem și uleiul.

Amestecăm făina cu praful de copt, iar acestea trebuie bine omogenizate.

Presărăm o lingură de făină și peste fructe, pentru ca acestea să nu se lase în timpul coacerii. Le punem și pe ele în compoziției.

Ne ocupăm și de albușuri, pe care le batem spumă. Punem un praf de sare peste ele, iar apoi începem să adăugăm treptat cele 125 de grame de zahăr, până obținem o spumă pufoasă.

Punem făina în amestecul cu iaurt și gălbenușuri, iar apoi amestecăm repede. Este necesar să lucrăm rapid, pentru că avem în compoziția noastră elemente acide, care pot neutraliza praful de copt și ne pot face checul să nu mai crească.

Checul trebuie lăsat la 180 de grade, timp de 50 sau 55 de minute. Checul cu iaurt trebuie consumat rece, așa că după ce îl scoatem din cuptor, îl lăsăm să se odohnească.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: