Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă de ciuperci sote. Dacă urmezi acești trei pași ies demențiale

Rețetă de ciuperci sote. Dacă urmezi acești trei pași ies demențiale

Reteta ciuperci sote

Ciupercile sunt unele dintre cele mai iubite alimente și sunt foarte sănătoase pentru noi. Cel mai adesea, le consumăm sub formă de sote. Iată cum să prepari cel mai delicios sote de ciuperci.

Sote de ciuperci. Cum se face cel mai delicios sote

Ciupercile sunt foarte sănătoase pentru noi, așa că ar trebui să le introducem mai des în dieta noastră. Află rețeta pentru sote de ciuperci, simplu de făcut și un rezultat garantat!

Ingrediente pentru sote de ciuperci

1 kg ciuperci proaspete

1 legatura pătrunjel

mujdei de usturoi

3 linguri unt

Sare

Începem prin a curăța ciupercile. Bucătarii sunt de părere că acestea nu trebuie spălate, ci șterse cu atenție să nu aibă impurități și să luăm primul strat al ciupercii cu un cuțit. Acestea cade ușor, sub forma unor fâșii.

Le tăiem în lung, în două bucăți și le punem într-o cratiță încăpătoare. Secretul pentru acest sote este să nu avem un exces de apă și nici să fie prea multe ciuperci într-o tigaie prea mică.

Atunci când apa s-a evaporat punem untul și lăsăm ciupercile să se gătească timp de zece minute.

Ce beneficii au ciupercile, de fapt. Cum trebuie să le mâncăm

Ciupercii au proprietăți miraculoase pentru sănătate și ele conțin substanțe antibiotice.

„Ciupercile înhibă şi chiar distrug o serie de bacterii prin substanţele antibiotice pe care le secretă. Ele întăresc sistemul imunitar, stimulând activitatea leucocitelor şi cresc rezistenţa organismului la acţiunea bacteriilor şi viruşilor. Proteinele din ciuperci au o compoziţie între cea a cărnii şi cea din restul vegetalelor. În loc de amidon (care se găseşte în vegetale), ciupercile au glicogen, la fel ca şi carnea. În plus, sunt bogate în vitaminele A si D. Partea pozitivă însemnată a ciupercilor o constituie faptul că sunt foarte bogate în substanţe nutritive şi, aproape fără restricţii, pot fi incluse în regimul diabeticilor, poate fi un mijloc util în fixarea nivelului glicemiei”, spune nutriţionistul Elena Bodea.

Știați că putem mânca ciupercile și… crude? Da, este adevărat şi acestea ar fi foarte bune puse într-o salată.

„Dacă ciuperca este prea mare, atunci pur şi simplu se taie în lungime, în patru. Bineînteles că la cele mici este destul a le tăia în două. Ciuperca crudă ar trebui să fie componenta de bază a tuturor salatelor şi aperitivelor cu legume. Ciupercile trebuie consummate pentru susţinerea imunităţii, energiei, libidoului, memoriei, sistemului nervos, inimii, plămânilor, sistemul limfatic, circulaţia sângelui”, a mai spus Elena Bodea pentru Adevărul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: