Redactia.ro
Home » Știri » Rețetă de colivă după tradițiile de la țară

Rețetă de colivă după tradițiile de la țară

Rețetă colivă

Coliva este un preparat tradițional care nu lipsește de la nicio masă destinată ceremoniilor religioase. Este esențial, așadar, pentru orice gospodină să știe cum să prepare o colivă bună.

Este chiar simplu să faci o colivă bună, mai ales că nu ai nevoie de prea multe ingrediente sau un mare talent de bucătar. Trebuie să înveți să o faci pentru că ea este prezentă la orice fel de ceremonie religioasă.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru coliva tradițională

500 g arpacaș

350 g zahăr

350 g nuca

6 pliculețe zahăr vanilat

5 lingurițe coajă de lămâie

100 g stafide

1 pachet zahăr pudră pentru ornat

Cum se face coliva. Rețeta tradițională

Rețetă de colivă. Mai întâi, spălăm arpacașul și îl punem la fiert în apă rece. Cantitatea de apă folosită trebuie să fie de 3,5 ori mai mare decât cea de arpacaș.

Arpacașul trebuie fiert timp de o oră, la foc mic, până când începe să crape.

Spargem nucile pentru a face rost de 350 de grade de miez. Alegem părțile cele mai frumoase pentru a le folosi la ornat.

Când arpacașul a mai fiert puțin, adăugăm și zahărul și un praf de sare. Un sfat foarte important: trebuie să amestecați mereu în arpacaș, pentru că altfel el se prinde.

După ce a trecut circa o oră și arpacașul este fiert, îl dăm de pe foc și îl acoperim cu un prosop curat, umezit, pentru a nu face o coajă prea groasă deasupra. Arpacașul fiert trebuie lasat peste noapte.

Dimineața, după ce arpacașul s-a odihnit toată noaptea, putem începe prepararea propriu-zisă a colivei. Astfel, amestecăm toate ingredientele dorite cu arpacașul fiert. Punem nuca, zahărul vanilat, coaja de lămâie, stafide și le încorporăm bine.

Tot ce mai avem de făcut în acest moment este să așezăm coliva pe un platou. Turnăm compoziția, o așezăm frumos și apoi o ornăm cu sâmburii de nucă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: