Redactia.ro
Home » Știri » Rețetă de limonadă cu ghimbir. Băutura răcoritoare și extrem de apreciată pe timp de vară

Rețetă de limonadă cu ghimbir. Băutura răcoritoare și extrem de apreciată pe timp de vară

limonada ghimbir

Limonada este, cu siguranță, cea mai apreciată băutură pe timpul verii. Gustul răcoritor al lămâilor, apa cu gheață și dulceața mierii fac din această băutură simplă o câștigătoare a sezonului estival.

Totuși, există mai multe rețete de limonadă, iar una dintre cele mai puțin cunoscute, dar care are un gust desăvârșit este limonada cu ghimbir.

Pe lângă faptul că este răcoritoare, bună la gust, această limonadă are și proprietăți magice pentru organismul tău!.

Rețetă de limonadă cu ghimbir

Pentru această rețetă, ai nevoie de niște ingrediente simple.

Îți trebuie:

zeamă de la 3 lămâi mari

4-5 cm rădăcina ghmbir

7-8 linguri zahăr (sau orice alt îndulcitor natural preferați)

coajă rasă de la 1/2 lămâie (doar partea galbenă)

100 ml apă

Cum se prepară limonada cu ghimbir

Primul pas este să curățăm ghimbirul, pe care trebuie apoi să îl tăiem în cubulețe mici. Acesta trebuie să ajungă în blender alături de zeama de lămâie, zahăr și coaja de lămâie.

Trebuie să le ținem în blender pentru 20 de secunde. La fiecare pahar de limonadă, trebuie să folosim cam 1/3 din acest amestec. Restul paharului trebuie umplut cu apă plată sau minerală, de care preferați.

Ce beneficii are această limonadă

Un beneficiu principal al acestei băuturi este acela că arde grăsimile. Un moment perfect, dacă vorbim despre corpul de vară invidiat pe care ni-l dorim cu toții. Studiile de specialitate arată că persoanele care adaugă ghimbir în băutură sau în mâncare au o senzație de sațietate pentru mai mult timp.

În același timp, tot specialiștii care au studiat ghimbirul au explicat faptul că acesta ajută digestia și combate tranzitul intestinal lent.

Un alt efect foarte bun al acestei băuturi cu lămâie și ghimbir este acela că combate balonarea și constipația. Totodată, ghimbirul ajută la eliminarea gazelor intestinale și la relaxarea tractului intestinal.

Loading...