Îti dorești să ții post, dar îți place carnea prea mult? Te întrebai ce rețete să mai faci în următorul post sau vrei dooar o pauză de la carne. Șnițelele vegetale din soia sunt soluția salvatoare.
Ingrediente pentru patru porții
Le prepari ușor, le aromezi după gust și nici nu știi că nu mănânci carne:
5-6 bucăți soia vegetală (mai multe bucăți, dacă sunt mici)
150 ml lapte de soia
2-3 linguri făina
1 lingura muștar clasic
sare
piper
boia de ardei dulce
pudră de usturoi
pesmet (~200 g)
oregano
ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Pentru început punem o oală cu apă și sare la fiert. Când apa a început să clocotească adaugăm bucațile de soia și lăsăm la foc mic, până ce acestea se hidrateaza și se înmoaie.
Dupa ce s-au înmuiat bine, le scoatem și le punem în sită la scurs. Daca este nevoie, le strângem în ambele mâini să iasă apa rămasă. Dupa ce au fost scurse bine de tot, și nu mai au niciun pic de apa, se condimentează. Pentru cei ce mănâncă mai condimentat pot să le lase într-un amestec de condimente cu apă câteva ore înainte de fierbere.
Se dau apoi prin pesmet. Și se prăjesc în ulei încins pe ambele părți. Șnițelele de soia nu trebuie gătite prea mult. Gătirea îndelungată face să iasă toate sucurile acumulate în ele, fibrele se intăresc și devin cauciucate, buretoase. După ce se scot se pun pe un șervețel să se scurgă de excesul de ulei.
Rețetă de sos pentru șnițele
Șnițele din soia de post pot fi servite cu un sos delicios. Tot ce ai nevoie pentru sos:
1 ceapă albă medie
1 ceapă roșie medie
2-3 linguri de ulei
50 ml passata de roșii sau 1 linguriță concentrat de roșii dizolvat în 50 ml apă caldă
sare
piper măcinat
boia dulce
cimbru proaspăt sau uscat
Întreaga rețetă este gată în aproximativ o oră. Poate fi ideală pentru zilele încărcate în care vrei să mânănci ceva gustos și rapid. Este ușor de făcut chiar și de cei neinițiați în tainele bucătăriei. Poftă bună!